Otthon

48 szobás francia kastélyba költöztek, hogy felújítsák azt

Facebook / At the Château
Facebook / At the Château

Miután évekig tartott kaliforniai otthonuk felújítása férjével, Mark Goffnak az volt az utolsó gondolata, hogy belevág egy újabb hasonlóan megterhelő projektbe. Csakhogy aztán egy blogon olvasott eladó romos francia kastélyokról, ami felkeltette az érdeklődését, írja a CNN.

Azonnal elkezdett utána olvasni, hogyan tudnák értékesíteni házukat Amerikában, hogy Európába költözhessenek. Férje, Philipp Engel könnyen meggyőzhető volt, szinte azonnal elkezdtek közösen repülőjegyek nézni Franciaországba.

Mielőtt megvásárolták volna a romos kastélyt, kétszer is ellátogattak a helyszínre és közben meghirdették a korábbi otthonukat. Közben kirobbant a koronavírus-járvány, ami teljesen nem hiúsította meg a terveiket, csak kicsit elnapolta azt.

2020 végén kaptak vízumot Franciaországba, és még az év decemberében át is költöztek, amikor az egész ország zárlat alatt volt. Amikor minden újra kinyitott, a kevesebb mint 50 lakosú Avensac falujában nyélbe ütötték az üzletet, és megvásárolták a saját kastélyukat. Ez 2021 szeptemberében került a birtokukba, nagyjából 1.2 millió dollárért, átszámítva közel 400 millió forintért.

Facebook / At the Château

A kastély története 700 évvel ezelőtt kezdődött, akkor három testvér örökölte azt meg apjuktól, egy francia gróftól. Azt az épületet a 14. században építették, amit végül a 19. században leromboltak, majd egy korszerűbbet húztak fel a helyére.

A mostani ingatlanban 48 szoba van könyvtárral és biliárdteremmel. Goff azt mondja, kezelhető a mérete, mert vannak 120 szobás kastélyok is.

A párnak komoly tervei vannak a kastéllyal. Hotelt szeretnének nyitni benne, de nem csupán szállásadók akarnak lenni a jövőben, hanem színvonalas szolgáltatásokat is próbálnak majd nyújtani az idelátogatóknak. Esküvőket is lehetne itt rendezni majd, mint mondják, az első számú célcsoportjuk pedig az amerikaiak lesznek. Könnyű megközelíteni, mert mindössze 45 perces autóútra található a Toulouse-Blagnac nemzetközi repülőtértől.

Facebook / At the Château

Tisztában vannak azzal, hogy kemény munka vár rájuk. Úgy fogalmaztak, nem felújítani, sokkal inkább restaurálni szeretnék az épületet, hogy korhű maradjon és megőrizze az egész a hangulatát.

Számukra ez egy kaland, minden napot imádnak itt tölteni. Várhatóan a hotel 2023-ban nyit majd meg, de előtte próbaüzemben kipróbálják majd, mit tudnak.

Kapcsolódó
Lepusztult templomot árulnak Veszprémben
Kérdéses, hogy mi lesz a jövője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik