Otthon

Ingyenes tanácsadás energiatakarékos otthonokhoz

A lakosságot és a vállalkozásokat is segíti a Magyar Mérnöki Kamara szolgáltatása, mely ingyenes energetikai tanácsadást biztosít, valamint nyomon követi a tanácsadás következtében elért energiamegtakarítás mértékét, írta a siofok.hu.

A Somogy Megyei Önkormányzat és a Magyar Mérnöki Kamara közötti energiahatékonysági együttműködés eredményeként sorra jelennek meg a háztartások és vállalkozások számára kiírt energetikai pályázatok, és Somogyban is elérhető az ingyenes energetikai tanácsadás.

A tanácsadás igénybevételére előzetes időpontegyeztetést követően online felületen, személyesen, vagy a kitöltött és aláírt adatfelvételi lap elektronikusan, illetve postai úton történő megküldésével nyílik lehetőség.

A tanácsadó szakemberek az adott épületre szabottan ajánlanak lehetséges energiamegtakarítást eredményező javaslatokat, különböző alternatívákat.

A tanácsadás azonban még nem egyenlő a tervezéssel, illetve nem készül energetikai tanúsítvány sem.

A tanácsadó által készített dokumentumok viszont segítenek összehasonlítani a kiinduló állapotot és az energiahatékonyságnövelő intézkedések utáni állapotot.

Kapcsolódó
Negyedik hullám: ez jöhet az ingatlanpiacon
Három esetben lehet visszaesés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik