Otthon

Felesége a kilátásra panaszkodott, úgyhogy épített neki egy forgó házat

Ugyan nem egyenrangú a Taj Mahallal, egy bosnyák falu családi háza hamarosan szintén a szerelem jelképévé nőheti ki magát, írja az AP.

A Srbac falujában található ingatlant a 72 éves Vojin Kusic tervezte és építette saját kezűleg. Ha ránézünk egy fotón, semmi különleges nincs benne, sokkal izgalmasabb viszont, ha videón szemléljük, a ház ugyanis forog a tengelye körül.

A hírügynökség megkeresésére a férfi arról beszélt, szeretett volna felesége, Ljubica kedvében járni, ő ugyanis mindig szeret mást látni, ha kinéz az ablakon.

Miután nyugdíjba mentem és a gyermekeim átvették a családi vállalkozást, végre volt elég időm kielégíteni a párom vágyát

– mondta Kusic.

Sok-sok évvel ezelőtt, mikor a pár összeházasodott, Kusic épített egy másik, hagyományos családi házat is maguknak, ahol felnevelték három gyermeküket. Akkoriban a felesége azt szerette volna, ha a hálószobák a napos oldalon lennének, így viszont a nappali nem az útra nézett.

A nő egy idő után megelégelte ezt és állandóan arra panaszkodott, hogy nem látja, ha valaki belép az udvarukba. Ezért a férjének mindent át kellett alakítani.

Ki kellett ütnöm a falat a két hálószoba között, hogy egy tágas nappali legyen belőle. Nagyon megterhelő feladat volt, sokat kivett belőlem, de megtettem, amit kért

– mondta.

Hat évvel ezelőtt a legkisebb gyermekük megházasodott, ezért szerelmével felköltöztek az emeletre, a szülei pedig a földszintre mentek.

Akkor megint falakat kellett elbontanom, de ezen a ponton már nem vártam meg, hogy meggondolja magát. Inkább építettem egy új, mozgó házat, így úgy tudja forgatni, ahogy kedve tartja

– magyarázta.

Kusicnak egyébként nem volt lehetősége egyetemre menni, magának tanulta ki a szakmát.

Mivel a bejárati ajtónk is forog, ha egy nem kívánt vendéget lát közeledni, akkor egyszerűen megforgatja a házat és elijeszti őt

– viccelődött.

Felesége, Ljubica neve egyébként magyarra fordítva annyit tesz: a szeretett fél.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik