Otthon

Ma még lehet nevezni a Virágos Magyarország versenyre

pixabay/Manfred Antranias Zimmer
pixabay/Manfred Antranias Zimmer

A szervezőbizottság döntése értelmében két héttel meghosszabbodott a környezetszépítő verseny nevezési időszaka, így július 1-jéig jelentkezhetnek a közterületeiket megmérettetni kívánó önkormányzatok és a Virágos balkonok, virágos keretek lakossági versenyben induló amatőr kertészek.

A Virágos Magyarország verseny szervezőbizottsága és a Magyar Turisztikai Ügynökség 2021 tavaszán 28. alkalommal hirdette meg az ország legnépszerűbb környezetszépítő versenyét.

Döntésüket az indokolta, hogy a szakmai szervezetek és az érintett önkormányzatok visszajelzései alapján a kedvezőtlen tavaszi időjárás, illetve az újranyitással kapcsolatos teendők miatt hosszabb felkészülési időt igényelnek a pályázatok előkészítésére a települések

– olvasható a közleményben.

Az idei versenykiírás számos újítást tartalmaz, amely könnyebbséget jelent a pályázni kívánó önkormányzatoknak.

2021-ben a 2000 fő alatti településeken a már megszokott versenyszabályok és bírálati szempontok alapján zajlik majd az értékelés, míg a kétezer lakosnál népesebb közösségek egy bemutatkozó anyag beküldésével online is nevezhetnek.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel idén a pályázók tematikus nevezésekkel is részt vehetnek a megmérettetésen – akkor is pályázhatnak, ha csak egy parkot, teret, iskolaudvart szeretnének bemutatni

– írják.

További újítás, hogy idén az erdélyi települések mellett már Kárpátaljától a Vajdaságig vagy a Felvidéktől Ausztriáig minden régióból nevezhetnek a határon túli magyarlakta települések is.

A tavalyi sikert követően a Magyar Turisztikai Ügynökség ismét meghirdette a Virágos balkonok, virágos kertek versenyt. Ennek keretében amatőr kertészek egy rövid leírással együtt tölthetik fel fotóikat saját kertjeikről, balkonjaikról szintén július 1-jéig a verseny weboldalán.

A nagyközönség számára meghirdetett verseny nyerteseiről nemcsak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem idén is elindul a közönségszavazás a Virágos Magyarország Facebook oldalán.

Kapcsolódó
Hogyan készítsünk kerti tavat egy régi gumiabroncsból?
Ha kertes házban élsz, mindenképp megéri kipróbálni!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik