Otthon

Gondoltak egyet és megépítették álmaik lakóhajóját

Hausboote GmbH
Hausboote GmbH

A koronavírus-járvány jelentősen megnövelte azoknak az otthonoknak a népszerűségét, melyek nem helyhez kötöttek, a természetben szabadon mozgathatók. Ilyenek az egyre felkapottabb miniházak és a lakóhajók is.

Tanja Wunderlich-Finckh és Chris Finckh német építész házaspár egyszerűen nem talált a számukra megfelelő lakóhajót a piacon, de nem adták fel álmaikat, és tudásukat kihasználva elkészítették a sajátjukat, írja a Treehugger.

Hausboote GmbH

A 44 négyzetméteres prototípus amolyan túrázó lakóhajó, amit belvízre terveztek, de erősebb motorral akár nagyobb folyók is behajózhatók vele.

A lakóhajóban van konyha, fürdőszoba, hálószoba, nagy terasz, a padlótól a mennyezetig érő hőszigetelt üvegablakok pedig garantálják a panorámakilátást, akármerre is járnak.

Hausboote GmbH

Hausboote GmbH

Az üveghomlokzat mellett az egész építmény áttetsző anyaggal van bevonva annak érdekében, hogy több napfény jusson be, de mindezt a magánszféra veszélyeztetése nélkül.

Hausboote GmbH

A minimalista színpalettának és a modern bútoroknak köszönhetően a belső tér nagyon családias.

A nappaliban van egy kihúzhatós kanapé is, ami egyrészt helytakarékosság szempontjából kiváló, másrészt két vendég tud is rajta aludni.

Hausboote GmbH

A házaspár egyébként annyira belejött, hogy elkezdte forgalmazni is a lakóhajót, különböző stílusokban és méretekben. A legolcsóbb 187 400 dollárba, átszámítva körülbelül 55 millió forintba kerül.

Kapcsolódó
17 négyzetméteres miniház, de moziszoba is van benne
Boldogan él benne az új-zélandi pár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik