Otthon

Átlátszó lehet a jövő televíziója

LG
LG

Az LG átlátszó televízióval rukkolt elő az idei Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES), írja a The Verge.

Az 55 col átmérőjű OLED tévé olyan technológiával készült, amely lehetővé teszi, hogy átlássunk rajta még akkor is, ha be van kapcsolva és megjeleníti a képet.

A képernyő 40 százalékos átlátszóságot ér el  az LG szerint. Ez javulás a korábbi átlátszó LCD-tévékhez képest, amelyek a vállalat szerint eddig csak 10 százalékos átlátszóságúak voltak.

LG

Az LG úgy képzeli, hogy a képernyő beépíthető az ágy végébe is, ahonnan részben vagy egészben kiemelkedik, hogy információkat vagy videókat mutasson. A kialakított panel beépített hangszórókkal rendelkezne, bár nem világos, hogy pontosan milyen audio funkciókat támogatnak majd.

A vállalat úgy látja, hogy ezt az eszközt mind otthon, mind pedig nyilvános helyeken is lehetne használni, például éttermekben és tömegközlekedési eszközökön.

Az átlátszó OLED egy olyan technológia, amely maximalizálja az OLED előnyeit, és a mindennapi életünk különböző pontjain alkalmazható, az üzletektől, bevásárlóközpontoktól és építészeti belső terektől kezdve az autonóm járműveken, metrószerelvényeken és repülőgépeken át szinte bárhol

– közölte a cég.

Nem ez az első átlátszó kijelző ugyanakkor, amely debütált a kiállításon: a Samsung OLED típusú televízióján mutatta be a technológiát, de a Panasonic már 2016-ban próbálkozott ennek a lebutított verziójával.

Kapcsolódó
Ezt az izzót a szobanövényeknek találták ki
Nemcsak a beltéri növények fejlődését segíti elő, hanem kellemes környezeti megvilágítást is ad a térnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik