Otthon a világ egy fura hely

Autók helyett kisrepülőgépeket tartanak a garázsban egy kaliforniai kertváros lakói

Youtube
Youtube
A Cameron Airpark Estates-ben élők mindannyian a repülés szerelmesei.

Ha egy családi házra gondolunk, a legtöbbször valamilyen fedett autóbeállót, vagy garázst képzelünk mellé, vagy az épület aljába. Így vannak ezzel a tengerentúlon is, a kivétel azonban erősíti a szabályt – így gondolhatták ezt a kaliforniai El Dorado megyében is, ahol a Cameron Park Airport mellett az elmúlt tíz évben egy első látásra teljesen átlagosnak tűnő, családi házas lakópark jelent meg.

A beköltözők azonban jócskán különböznek a legtöbbek fejében élő képtől, hiszen

autó helyett sokan a kisrepülőgépeiket tartják a garázsaikban,

ahonnan néhány pillanat alatt a kifutópályára is kigurulhatnak, hiszen az utcákból a szomszédok biztonsága érdekében szigorúan tilos a felszállás.

A több mint száz épületből álló lakóparkban az elmúlt években számtalan hihetetlen fotó kezdett keringeni az interneten:

Ezért született meg például ez a fekvőkerékpáros videó, amin a házak közt kiállított régi gépek, illetve egy repülő alakú postaláda is feltűnik:

A jelenség az Egyesült Államokban nem egyedülálló, hiszen a The Drive szerint hatszáztizenhét hasonlót találhatunk a jókora országban – főként Texasban, Floridában, és Washingtonban –, néhány otthont pedig hosszabb-rövidebb ideig igazi hírességek tartottak kézben:

az oldal több NASCAR-versenyzőt, illetve John Travoltát hozza példaként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik