Otthon

Ezek lesznek 2021 fürdőszobatrendjei

Getty Images
Getty Images

2020-ban részben a koronavírus-járvány miatt egyértelműen tudatosabbá váltak az emberek az otthonuk tisztaságának megőrzésében. Ez különösen vonatkozik például a fürdőszobákra. Fontos szempont lett például, hogy a felületek könnyen tisztíthatóak legyenek. Előreláthatólag 2021 trendjei is ebbe az irányba mutatnak majd anélkül, hogy a stílusosságot feláldoznák. Ezeket szedte össze a Better Homes & Gardens című szaklap.

Lebegő bútorok

Getty Images

Bár a lebegő bútorok éles vonalai tipikusan tükrözik a kortárs dizájnt, a helytakarékos tárolási megoldás minden eddiginél több opciót nyújt mosdókkal, csapokkal és hardverekkel, amelyek bármilyen stílushoz illenek. A falra szerelhető fürdőszobai mosdók sokféle konfigurációban kaphatók, komplett egységgel, a pulttal, a mosdóval és a tároló talppal.

Ez utóbbi opció lehetőséget nyújt az ideális elrendezésre – például a munkalap szélességét és hosszát, vagy a tárolás típusát és helyét is meghatározhatjuk – anélkül, hogy korlátozná a rendelkezésre álló helyet a a vízvezeték körül. A fali tárolószekrényeket használhatjuk függőlegesen vagy vízszintesen, nyitottan vagy zártan, magasabb vagy alacsonyabb magasságban. A fali mosdó tiszta és szellős, nem tűnik egy nagy nehéz doboznak a padlón.

És mindemellett a lebegő bútorok megkönnyítik a fürdőszoba padlójának a tisztítását is.

Kapcsolódó

2. Nagy méretű fali csempe

2021-ben elbúcsúzhatunk az apró mozaikcsempéktől – legalábbis ami a fürdőszoba falait illeti. A nagyobb formátumú lapok felé történő elmozdulás lendületet kap az elkövetkező évben, mivel ez a stílus nagy hatással lehet a térre, miközben kevesebb fugasort jelenít meg.

A nagy méretű csempék luxust árasztanak magukból, különösen, ha természetes kővel és kőből készült anyagokkal párosítják. A kevesebb fugasor kevesebb takarítást jelent, így különösen remek választás a zuhanykabinok esetén.

A nagy burkolólapok mellett a különböző méretű, színű, textúrájú és kivitelű, nem hagyományos metrócsempék is a 2021-es fürdőszobatrendek meghatározó elemei lesznek.

A meleg, hívogató semleges és földes színek, például a bézs, barnás , cser és gomba árnyalatok nagy népszerűségre tesznek szert, mivel ideális  környezetet biztosítanak az autentikus anyagok számára.

3. Háttér-világítású tükrök és gyógyszeres szekrények

Getty Images

Ma már négyből három lakástulajdonos új tükröt vásárol egy fürdőszoba felújítása során, és a legtöbben most világító modelleket választanak.

A háttér-világítású tükrök és orvosi szekrények kivételes választásnak bizonyulnak egy modern fürdőszoba-kialakításhoz.

Ezek az egyszerű, figyelemfelkeltő világító formák dekoratívak, de egyben funkcióval is bírnak. A háttér-világítású tükör izzó hatást vált ki a falon, ami az úszó tükör illúzióját kelti. Ez a hatás felhasználható fókuszpont létrehozására vagy texturált falfelületek kiemelésére a lámpatest mögött.

Kapcsolódó
Ezt az 5 hibát kerüljük el zuhanyzás közben
Érdemes megfogadni a bőrgyógyászok tanácsait.

4. Helytakarékos kádak

 

Getty Images

A világjárvány csak fokozta a lakástulajdonosok pihenés iránti vágyát, így a kádak nagy hangsúlyt kapnak majd az elkövetkező évben. Szakértők szerint a szabadon álló, lapos fenekű kádak népszerűbbek lesznek, mint a karomlábú modellek vagy a dekoratívabb darabok. Ezek az egyszerű kádsziluettek, különösen fehér színben, bármilyen stílusú fürdőben jól működnek.

A külön fürdőkád és zuhanyzó továbbra is a legnépszerűbb fürdőkiosztás, és a zuhanyzók továbbra is nagyobb méretűek. A kádak ugyanakkor nem vesznek el, inkább csak helytakarékosabbak lettek, nagyon kézzelfogható előnyökkel: egy kisebb méretű kád feltöltése kevesebb vizet és időt igényel.

5. Meleg színek és tartós festék

Egy új színárnyalat nagyban hozzájárul a felfrissüléshez és a hosszú év után történő újrakezdéshez, különösen egy fürdőszobában. A 2021-es év legtrendibb színei élénkek és melegek, ideális keverék lehet abban a helyiségben, ahol kezdjük és zárjuk a napunkat.

A választott színtől függetlenül keressünk jó minőségű, tartós festékeket, amelyek segítenek a fürdőszobát hosszabb ideig tisztán tartani. 2020-ban már a festékek higiénikusabbak, foltállóbbak, és képesek  ellenállni a rendszeres takarításnak.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik