Otthon

A növény, amitől utánozhatatlan illat lesz a fürdőszobában

A koronavírus-járvány idején kevesebb lehetőségünk van rá, hogy egy egész napos spa élményben részesüljünk valahol, de a fürdőszobánkat átalakíthatjuk annak megfelelően, írja a House Beautiful.

A wellness érzéshez sok esetben nem is kell sokat tenni. A legegyszerűbb megoldás, ha szerzünk néhány eukaliptuszágat vagy -illóolajat, és a fürdőnket másodpercek alatt nyugtató illat járja majd át.

Eukaliptuszhoz ma már hazánkban is könnyen hozzá lehet jutni, akár az internetről rendelve is, ráadásul szárított és friss formában is kapható. Jó megoldás, ha a növényt lelógatjuk a zuhanyzóban, de beletehetjük egy vázába vagy aprítva összekeverhetjük más gyógynövényekkel, például levendulával is, hogy növeljünk az illatmámoron.

És most jön a csattanó: az eukaliptusz az illatán túl rendkívül egészséges is. A benne lévő növényi olajoknak gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatásai vannak, nem véletlenül használják évszázadok óta az asztma és légúti panaszok enyhítésére is.

Akár egészségügyi, akár kényelmi okokból helyezzük majd el a fürdőszobánkban, alighanem ez a legolcsóbb módja annak, hogy a fürdőszobánkat egy új szintre emeljük és – még ha csak átvitt értelemben is – néhány órára egy wellness szállodában érezzük magunkat.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik