Otthon

Ilyen luxus szőlőbirtok kevés van Toszkánában

A koronavírus-járvány cseppet sem csökkentette a toszkánai ingatlanok iránti érdeklődést. Elemzők szerint az év első felében nagy volt a kereslet az olcsóbb, 1,5–2,5 millió euróért kínált ingatlanok iránt, de a 10 millió eurót meghaladókért is sűrűn kopogtattak az értékesítőknél – Olaszországból és külföldről egyaránt.

500 éves Toszkána legdrágább eladó kastélya
A korabeli építészeti jegyeket megőrizve a közelmúltban renoválták.

A Sotheby’s International Realty ingatlanértékesítő cég a napokban dobta piacra azt a luxus szőlőbirtokot, melyhez hasonló kevés van Toszkánában. Az UNESCO Világörökség listáján szereplő Val d’Orcia tartományban, Siena közelében a 32 hektáros birtokon 10 hektáros szőlőültetvény található saját borfeldolgozóval és palackozóval.

Túl a környékre kitárulkozó csodálatos panorámán, a birtokon minden luxust kielégítő kastély magasodik egy 350 fás olajfaliget ölelésében.

A háromezer négyzetméter alapterületű villa magában foglal edzőtermet, bárt, jakuzzit, szaunát, éttermet, valamint 17 hálószobát és számos nemrégiben felújított fürdőszobát, külön értéke pedig a tájra néző hatalmas terasz.

Az épület közvetlen környezetében medence, kültéri grillkonyha, konyhakert, foci-, kosárlabda- és teniszpálya szolgálja a gondtalan kikapcsolódást, ám ha valaki éppen lovakat szeretne tartani, annak a korszerű istállók is rendelkezésére állnak.

Mindezért a luxusért 13,5 millió eurót kérnek, és aligha kérdéses, hogy a dübörgő toszkánai ingatlanpiacon rövid időn belül találnak rá vevőt.

A szőlőbirtokról IDE KATTINTVA nézegethet bámulatos felvételeket.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Sklein999/Wikimedia Commons

Így néz ki álmaink háza Toszkánában
A település a tengerpart egyik gyöngyszeme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik