Otthon

Ledózerolják a 18 milliárd forint értékű luxuskastélyt

Franciaország évszázadok óta híres a bámulatos kastélyairól, de egy férfi hatalmas port kavart, amikor az ország déli partvidékén megépítette a maga reneszánsz stílusú palotáját, írja a CNN.

A kastéllyal csupán annyi volt a probléma, hogy a névadó tulajdonos, Pierre Diter úgy kezdett el építkezni egy védett területen Grasse városában, hogy arra nem volt engedélye.

A bírósági határozat szerint az 57 millió euró, átszámítva 18 milliárd forint értékű Chateau Diter névre hallgató luxusépületet le kell rombolni. A férfinak 18 hónapja van erre és további 200 ezer euró, körülbelül 63 millió forint pénzbírságot is be kell fizetnie. Szintén 200 illetve 50 ezer euróra büntettek két, az építkezésben résztvevő vállalatot is.

Pierre-Jean Gaury államügyész a lapnak arról beszélt, a birtokon korábban is állt egy ház, de Pierre Diter egy luxusvillát húzott fel a helyére medencével és szökőkutakkal. A 18 hektáron elterülő ingatlannak két helikopterleszállója és luxuskertje is van, a 18 lakosztályról nem is beszélve. Diter óriási bulikat csapott a helyszínen, amire a szomszédok rendszeresen panaszkodtak, de rendszeresen tartottak itt esküvőket is.

Diter 2017-ben a Paris Match című francia újságnak arról beszélt, hogy feleségével, Monicával eleinte Toszkánában kerestek egy villát, de inkább maguk építették meg a toszkán stílusjegyeket hordozó villát a francia rivierán.

A multimilliárdos férfi március 30-ig fellebbezhet az ítélet ellen.

A kastélyról ide kattintva talál fotókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik