Otthon

Drágultak az ingatlanok az Alpok üdülőhelyein

A francia és svájci hegyvidéki településeken a koronavírus-járvány miatt sem torpantak meg az árak.

Az Alpok francia településein 2020 eddigi időszakában erősebb áremelkedés tapasztalható, mint Svájcban,  írja a Knight Frank adataira hivatkozva a Mansion Global.

Franciaországban San-Martin-de-Belleville vezeti a rangsort, ahol a lakásárak 3,4%-kal emelkedtek a tavalyi év hasonló időszakához képest. Ezzel a település megelőzte a tavalyi nyertest, Val d’Isere-t, egy másik francia várost, ahol a lakásárak 3,2% -kal emelkedtek az egy évvel ezelőttihez képest.

A teljes indexben az Alpok üdülőhelyein, a síterepeken vagy azok közelében lévő ingatlanok árai árai éves szinten 1,2% -kal emelkedtek,  ami nem sokkal marad el a tavaly regisztrált növekedéstől. Ez  annak a jele, hogy a világjárvány nem volt nagy hatással   a síközpontok ingatlanforgalmazására.

Svájcban érdekesebb a helyzet. Az árak Gstaadban az elmúlt évben változatlanok voltak, míg St. Moritz és Crans-Montana enyhébb, 1,9% -os, illetve 2% -os  áresést mutatott. A svájci oldalon Verbier volt a legerősebb , 2,9% -os árnövekedéssel, ami azt jelzi, azon a környéken hosszabb távra is szívesen letelepednek az emberek.

Az ingatlanok értékesítésével foglalkozó cégek szerint a koronavírus-járvány miatt – függetlenül az árak alakulásától – sokan döntöttek úgy, hogy a hétköznapok forgatagából elvonulva az Alpok népszerű településein teremtenek második otthont maguknak.

Kiemelt képünkön a francia “listavezető”, San-Martin-de-Belleville. Fotó: Getty Images/Eyeem

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik