Otthon

Ennél nincs jobb stresszoldó az otthonunkban

Gyakran előfordulhat, hogy az orvosi, fogorvosi rendelőkben egy akváriummal találkozunk. Ennek az oka leggyakrabban az, hogy az egészségügyi szakemberek próbálják egy stresszmentes övezetté alakítani a várótermet, hogy a páciensek kevésbé szorongjanak, mire sorra kerülnek.

Csakúgy, mint a partokat csapkodó óceánhullámok hangja, a folyók hangja is meglehetősen nyugtató. Sokan a vízeséseket a meditáció tökéletes helyszínének tekintik, de egyesek agyát még egy patak dallama is kikapcsolja.

Tudományosan bizonyított, hogy az élesebb zajokkal ellentétben az ismétlődő, de mégsem mindig azonos természetes hangok azt sugallják, minden rendben van. Mintha csak azt üzennék:

ne aggódj!

Ha otthonunkban is át szeretnénk ezt érezni, akkor nincs más teendőnk, mint beszerezni egy szökőkutat, aminek a fenntartása jóval olcsóbb hosszú távon, mint mondjuk egy akváriumé.

Egy szökőkúthoz alapvetően nem nehéz hozzájutni, ráadásul kedvünk szerint csinosíthatjuk, díszíthetjük, többnyire nem túl drága növényekkel, kövekkel és kavicsokkal.

Amennyiben van a lakásban több terület, akkor akár egy nagyobb szökőkútba is beruházhatunk. Ezek már látványukban is sokat hozzátehetnek egy-egy szobához.

A beltéri szökőkúttal ráadásul nem lehet hibázni: ha nem tetszik, akkor kitehetjük a kertbe, és ha magunk készítettük, akkor egyszerűen csak szétszereljük. De kevés rá az esély, hogy erre egyszer sor kerülne.

Ezt árulja el rólad, ha meztelenül alszol
Ha éjszakai bagolynak érzed magad, akkor feltehetően jobban szeretsz meztelenül aludni.

via MNN, kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik