Otthon

Ilyen csodás volt Diana hercegnő otthona

Új színt vitt a Kensington-palotába.

Az 1997-ben tragikus autóbalesetben elhunyt Diana walesi hercegnő életét hatalmas médiaérdeklődés kísérte: Diana divatikon, humanitárius egyéniség és odaadó anya is volt, azt viszont kevesen tudták róla, hogy belsőépítészként is letette névjegyét, írta a Housebeatiful.

Amikor a hercegnő 20 éves korában menyasszonyként beköltözött a Kensington-palota 8. és 9. számú apartmanjába, Dudley Poplak belsőépítész segítségét kérte a lakosztályok kialakításához, úgy, hogy azok a 17. századi épület stílusjegyeit megtartva ötvöződjenek a Diana által megálmodott stílussal. Az eredmény: modern köntösbe öltöztek a történelmi termek.

A szalonba halványsárga falakat álmodott meg Diana, flamand kárpittal, élénk színű szőnyeggel, sok-sok családi képpel a falakon. A nappali a berendezés darabjainak köszönhetően tágas lett, melynek térbeli hatását a falakat beborító fehér könyvespolcok még tovább növelték. Éles ellentétben ezzel, az étkező sokkal merészebbre sikerült keleties “beütésével”. A bútorok nagy része sötét és lakkozott volt, aranyszínű díszekkel, a székek pedig díszes bambuszból készültek. A mélyvörös függönyök jól illeszkedtek ehhez a hangulathoz.

Később született gyermekeiknek, William és Harry hercegnek mesevilágot varázsoltak a gyerekszobákban egyedi bútorokkal, játékos szőnyegekkel és élénk színű falakkal együtt.

Annak ellenére, hogy a lakosztály részei különböző hangulatot árasztottak, mindegyik képviselte Diana hagyományokat tisztelő, ugyanakkor modern belsőépítészeti ízlésvilágát. Talán ez is egy okkkal több, hogy a fiatalon elhunyt hercegnőről ma is nagy szeretettel beszéljenek világszerte.

Diana hercegnőnek a palotában töltött napjairól és sokszínű lakosztályukról IDE KATTINTVA találhatók  korabeli felvételek.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Will Oliver

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik