Otthon
3d beautiful bedroom interior render

9 dolog, amit azonnal dobj ki a hálószobádból

24.hu
24.hu

2017. 09. 13. 09:08

Tudjuk, hogy sokszor nehéz megválni bizonyos dolgoktól, de ígérjük, hogyha betartod az alábbi tanácsokat, akkor sokkal tisztább és hangulatosabb lesz a hálószobád.
Korábban a témában:

Íróasztal

Rossz ötlet, ha részben dolgozószobává alakítjuk a teret, ahol alszunk. A hálószoba arra szolgál, hogy feltöltődjünk, relaxáljunk és kitisztítsuk az elménket. A csekkek befizetéséről való gondoskodás pedig biztosan nem segít ezen.

Felhalmozott kacatok

Úgy tűnik, szüleinknek igaza volt, amikor azzal nyaggatott, hogy mindig tartsuk tisztán a szobánkat. Egy rendetlen háló szorongást okoz, és nehezíti az elalvást. Dobjuk ki bátran a szerteszét heverő kütyüket és a már nem kellő papírhegyeket.

Elhasznált párnák

Mi a legjobb módja, hogy megtudjuk, új párnára van-e szükségünk? Hajtsuk félbe, és ha nem veszi fel eredeti formáját, akkor talán eljárt felette az idő. Ebben az esetben menjünk, és vásároljunk újat. Biztosan jobban fogunk majd aludni.

modern style bedroom with pillows on bed and modern grey lamp on side table at home
Fotó: Thinkstock

Könyvek, amiket már elolvastunk

Tény, hogy a könyvek kiváló alapját képezik egy beszélgetésnek, de a hálószobába aligha invitáljuk be vendégeinket. Vegyük le az éjjeli szekrényről a már kiolvasott darabokat, és adjuk kölcsön barátainkat, hogy ők is okulhassanak belőle.

Ruhák, amiket sosem hordunk

Meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy nincs szükségünk tíz ugyanolyan fehér felsőre. Vegyük a fáradtságot és szedjük össze a már elavult ruhaneműinket, és ajándékozzuk el azoknak, akiknek igazán szüksége van rá.

Idejétmúlt technológia

Tízéves mobiltelefon, elromlott laptop és kézi csörgőóra. Egyikre sincs már szükségünk, de mégis a hálószoba szekrényének mélyén lapulnak. Tegyük be mindet egy dobozba, és vigyük fel a padlásra.

Overflowing laundry basket. Household chore concept on white background
Fotó: Thinkstock

Szennyes tartó

Semmi nem emlékeztet jobban az elvégzendő házimunkára, mint egy csordultig pakolt szennyes tartó. Ez még feszültebbé tesz, pláne, ha lefekvés előtt pillantunk rá. Tartsuk inkább a fürdő- vagy mosószobában.

Háziállatok

Csak egyetlen dolgunk van: becsukni a négylábúak előtt az ajtót. Hogy miért? Nemrég elvégeztek egy tanulmányt a háziállatokkal alvó emberekről. A résztvevők 30 százalékát felébresztette éjjel a kedvence, 63 százalékuk az átlagosnál rosszabban aludt, 5 százalék pedig el sem tudott aludni.

Mobiltelefon

Először is: mocskosabb, mint a WC. Sőt, ha lefekvés után még a készüléken böngészünk, nehezebben alszunk el, kevésbé leszünk kipihentek és folyamatosan sugárzás ér.

17 különleges ágyvég, ami hálószobánk dísze lehet
A hálószoba legfontosabb darabja az ágy. Fontos, hogy kényelmes mutatós és szép legyen.

(via House Beautiful)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.