Otthon költözzbe.hu

Ingatlanvásárlás: építkezni vagy felújítani érdemes inkább?

Amikor valaki elhatározza, hogy új otthonba költözik, legyen az egy családi ház vagy egy lakás, vidéken vagy Budapesten, felmerül a kérdés: építkezni vagy renoválni érdemesebb inkább?

Ha eljön az ember életében az a pont, amikor új ingatlanra vágyik, nagyon nehéz eldönteni, hogy építkezésbe kezdjen vagy inkább felújítson egy már meglévő házat vagy lakást. Mindkét esetnek vannak előnyei és hátrányai, ezeket gyűjtötték össze a koltozzbe.hu szakértői.

Az építkezés mellett szól, hogy a költségek átláthatók, az általunk kiválasztott stílust és építőanyagokat alkalmazhatjuk, a tervezéstől az utolsó lépésekig minden úgy zajlik, ahogyan mi szeretnénk, ráadásul pontosan be lehet saccolni a munkálatok végét és ennek köszönhetően a beköltözés dátumát is.

A koltozzbe.hu emlékeztet, Debrecenben 35 telekből álló új lakóparkban 480 négyzetmétertől 1200 négyzetméterig építési telkek váltak eladóvá, melyek alkalmasak egyedülálló családi ház, sorház vagy ikerház építésére, így jó választásnak bizonyulhatnak.

Renoválás esetében mindenképpen keressünk fel egy szakembert, aki tapasztalataival és tudásával segít megkönnyíteni a döntésünket, és akár olyan rejtett költségeket is felfedezhet, amikre egy laikus nem feltétlen gondol elsőre. Felújításnál fontos felmérni a ház vagy lakás állapotát, mert a legrosszabb esetben az ilyen kiadások miatt az egekbe szökhet a munkálatok ára, sőt, adott esetben drágább lehet, mint egy új épület felhúzása.

Fel kell tennünk magunknak a kérdés, milyen a ház talapzata, milyen a tető állapota, rendben van-e az esővíz elvezetés, milyen a csatornák állapot és pince esetén fennáll-e az esély a beázásra, milyen a szigetelés valamint milyen a nyílászárók állapota? Ha ezekre pontos választ kapunk, könnyebb lesz eldönteni, hogy belevágunk-e a felújításba.

Hogyan lehet ma gyorsan eladni egy ingatlant?
Minden ingatlan eladható előbb vagy utóbb. Azért azonban, hogy meggyorsítsuk az eladást, mi magunk is tehetünk.

A választás persze nagyban függ attól is, hogy mennyi pénzt szeretnénk ráfordítani új otthonunkra, és hogy hol található az ingatlan.

Szponzorált tartalom

A cikk a Költözzbe támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik