Otthon költözzbe.hu

Építkezés vagy renoválás? (x)

Szinte mindenki álmodozik egy saját otthonról, mindegy hogy az egy ház vagy egy lakás, vidéken vagy a fővárosban – az elképzelések különböznek. Ha Ön is eldöntötte, hogy szeretné a terveit megvalósítani, felmerül a következő kérdés: építkezés a nulláról kezdve vagy egy régi ház vásárlása, majd renoválása? Érdemes átgondolni és elmerülni a részletekben.

Lássunk, mely érvek szólnak az építkezés mellett:

átlátható költségek
általunk kiválasztott stílus és építőanyagok alkalmazása
teljes tervezési és építkezési szabadság, minden úgy zajlik, ahogyan mi akarjuk
idő-terv: viszonylag pontosan be lehet saccolni a munkálatok végét, s a beköltözés idejét.
Ha a renoválás mellett tesszük le a voksunkat, nagyon fontos egy szakember felkeresése, aki megkönnyítheti a döntésünket és tapasztalata miatt fényt deríthet olyan esetleges rejtett költségeket is, melyekre mi először nem is gondolnánk. Nagyon fontos a ház vagy lakás állapotának felmérése, mert a legrosszabb esetben pont az ilyen kiadások miatt kerülhet akár többe az átalakítás, mint egy új épület felhúzása. Ha ezt szeretnénk elkerülni, érdemes átrágni magunkat ezen a „check-listán”:

Milyen a ház talapzata?
Milyen a tető állapota? Mikor lett kicserélve vagy ki kell-e mostanában cserélni?
Rendben van-e az esővíz elvezetése? Milyen a csatornák állapota? Pince esetén: fennáll az esély a beázásra? Vizesek a falak? Felmerül a gyanú a penészesedésére?
Milyen a szigetelés? Milyen a nyílászárók állapota?
Repedeznek-e a falak?
Mindenki magának kell hogy eldöntse, mi a legfontosabb számára, mennyi pénzt szeretne vagy tud álmai otthonára áldozni, mennyi ideje van rá és természetesen hol szeretné ezt tenni.

Ha az építkezés mellett tettük le a voksunkat, íme két remek ötlet a telek kiválasztásához:

Debrecen (Alsó-Józsán), 35 telekből álló új lakóparkban 480 nm-től – 1200 nm-ig építési telkekváltak eladóvá, melyek alkalmasak egyedülálló családi ház, sorház vagy ikerház építésére. Előnyei közé tartozik a zárt rendszerű lakóövezet, melyet nagy méretű zöld területek vesznek körbe. A lakópark a központban található, így adottak a gyors bevásárlási lehetőségek, elhatároltsága miatt mégis családias és csendes környezetben található.

Szuper lehetőséggel készültünk azok számára, akik időt szeretnének spórolni és minél hamarabb beköltözni leendő otthonukba. Budapesten, a 16. kerületben (Cserhida utca) lévő építési telken akár azonnal hozzá is láthat az építkezéshez, ha a képen látható ház mellett dönt, ugyanis minden építkezési engedély meg van hozzá, így semmire sem kell várnia. Különlegessége a teleknek, hogy az alján egy patak csörgedezik.

Azokra is gondoltunk, akik a renoválás mellett döntenek.

Eladó egy felújításra váró családi ház a 17. kerületben, mely remek ára miatt sok lehetőséget kínál. Egyeztessen időpontot az ingatlant kínáló irodával és ha a ház megvásárlása mellett dönt, ajándékba kapja az adásvételi szerződést. Ideális már a ház megtekintését is egy szakember társaságában megtenni, aki szinte első pillantásra meg tudja tippelni a lehetséges potenciált vagy az esetlegesen felmerülő költségeket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik