Otthon

Bámulatos a világ legújabb lakóhajója

Kényelem és elegencia felsőfokon.

A többnyire korszerű és általában szárazföldi épületeket tervező + 31Architects ezúttal új pályára állt. Az amszterdami székhelyű cég úszószerkezetekre szakosodott, és megalkotta a Nature Cruisert, a hibrid elektromos hajtással és napelemekkel felszerelt motoros hajót, írta az Inhabitat.

A tervezőket egy német vállalkozó bízta meg,  aki motoros lakóhajót kért, amely lehetővé teszi számára, hogy a tavakon és a folyókon hajózzon. Kívánsága az volt, hogy a lakóhajóban olyan tér legyen, amely a lehető legmodernebb kényelmet nyújtja, miközben ő megcsodálja a világ legegzotikusabb útjait.

Ennek megfelelően hozták létre a 15 méter hosszú életteret, melyet nagy ablakokkal láttak el. Ezek az ablakok nemcsak lenyűgöző kilátást nyújtanak a környezetre, hanem természetes fényt is biztosítanak a belső terekre.

A lakóhajó nagy nappalival, hálószobával, fürdőszobával és egy tágas tetőterasszal rendelkezik. A gyönyörű belsőépítészeti rendszer modern és elegáns, meleg padlóburkolatokkal fedték a falakat és a mennyezetet. A minimalista, skandináv ihletésű bútorok kényelmes, hívogató helyet biztosítanak.

A félig fedett elülső és hátsó rész további kényelmet biztosít. A lakóhajóra napelemeket és napkollektorokat szereltek fel, hogy azok energiát termeljenek és meleg vizet biztosítsanak. A Nature Cruiser hibrid elektromos hajtással is működik. Integrált víz- és csatornarendszereinek célja a tavak és folyók vizének felhasználása: a vizet a csónakrendszeren keresztül tisztítják, majd egy víztartályban tárolják.

Fotók, via +31 Architects

Ajánlott videó

Olvasói sztorik