Otthon

Toplistás ötletek és megoldások kicsi házra hangszerelve

Olykor híresen panaszkodunk arról, hogy az apró házak túl kicsik és a mindennapokban élhetetlenül kevés benne a hely. Ugyanakkor láthatjuk azt is, hogy a fogyasztói elvárásoknak megfelelően évről-évre egyre praktikusabb megoldásokkal rukkolnak elő a gyártók. Valódi evolúción mennek keresztül ezek a guruló házak, melyekről elmondhatjuk, hogy mind belső, mind külső kinézetében is minden stílus képviselteti magát.

Az új-zélandi Build Tiny alkotta az alábbi gyönyörű és minden igényt kielégítő modern ékszerdobozt, ami a külsejét tekintve enyhén túlzó kifejezés is lehet, de ha belépünk bizton megváltozik a véleményünk. Elképesztően szép, tele okos tárolóval és egyszerű, ugyanakkor ízléses berendezéssel.

Fotó: Build Tiny
Fotó: Build Tiny

Ha beléptünk, nézzük meg mindjárt a zseniális kihúzható, hegesztett alumínium lépcsőt, ami egyrészt az emeletre való feljutást segíti, illetve ha visszatoljuk, akkor tároló funkciót tölt be a két szoba oldalán.

Fotó: Build Tiny
Fotó: Build Tiny
Fotó: Build Tiny

A konyha és a háló közötti átjáró amolyan igazi Zen-terület, ahol akár zárt ajtók mellett, akár nyitott térben is pihenhetünk. A praktikákat szem előtt tartva természetesen a  padló alatti terület itt is hasznosul, egy tárolót rejt.

Fotó: Build Tiny
Fotó: Build Tiny

A konyhában is elegendő hely van az élelmiszerek és edények tárolására, de tökéletesítve a helykihasználást a konyha feletti rész a dolgozó- és vendégszoba funkcióját tölti be.

Fotó: Build Tiny
Fotó: Build Tiny
Fotó: Build Tiny
Fotó: Build Tiny

Így illeszkedik a munkaterülethez tartozó ülőlap az alatta lévő konyhával. Zseniális!

Fotó: Build Tiny

A fürdőszoba is tökéletesre sikerült, a jól tervezett térnek köszönhetően elegendő hely jut a mosó-szárítógépnek, a zuhanyzónak, a komposztáló Wc-nek, ágyneműknek és egyéb ruhaneműknek.

Fotó: Build Tiny
Fotó: Build Tiny

Minden bizonnyal ez sokak kedvenc apró háza lehetne, megannyi okos helytakarékos megoldással és modern kivitelezéssel. Gratulálunk.

Via/Buildtiny

35 négyzetméteres kicsi ház, benne a nagy boldog élet
Mint a mesében: boldogan élnek egy kicsi házban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik