Otthon

35 négyzetméteres kicsi ház, benne a nagy boldog élet

Mint  a mesében: boldogan élnek egy kicsi házban.

Az apró házak kedveltsége a tengerentúlon már nem újkeletű. Egyre többen keresik és találják meg benne azt a praktikát és bájt, ami igazán kedvelhető otthonná teszi.

Whitney Leigh Morris  blogját ma már sokan ismerik, hiszen látványosan igazolja, hogy hogyan lehet egy 35 négyzetméteres kicsi házban tökéletes boldogságban élni. Néhány kulcsfontosságú és stílusos trükkel átalakította apró lakot és valóságos ékszerdobozt hozott létre.  Morris kreatív szellemiségével, alkotásaival és okos tippjeivel rabul ejti mindenki szívét.

Az 1920-as évekbeli Craftsman stílusú ház, a dél-kaliforniai Venice Beach Canals-on található. Ez a ház ad otthont a designer Whitneynek, férjének Adamnak,  fiuknak Westnek valamint a család kedvenceinek, a két beaglenek.

Otthon, aminek élő kapcsolata van a külvilággal

Ha belépek a házba, még akkor is olyan, mintha a szabadban lennék, köszönhetően a a sok ablaknak, az ajtóknak és tükröknek. Az otthonunk mindig nyitott, tágas és napfénnyel teljes.

Kedvenc hely a pihenősarok

Imádjuk az ágyat, amit beépített ablakok, könyvespolcok és éjjeliszekrények vesznek körül. Ez a legnagyszerűbb hely a kikapcsolódásra.

A terek elbűvölő játéka

A ház legnagyobb részét a nappali foglalja el, ami többnyire eredeti funkcióját tölti be, de mind e mellett barátságos étkező, sőt alkalmanként vendégszoba. Nincs is szükség nagyobbra!

A fehér és a fa harmóniája 

A konyhába költözött harmónia mellett a praktikusságnak is helyet kellett találni. A nyitott és zárt polcok változatai lehetővé teszik az ételek látványát vagy éppen a csomagolt élelmiszerek eltakarását, így mindig rendezettnek tűnik a helyiség. Csodás, ugye?

Mi tesz boldoggá?

Szeretem, hogy otthonunk lehetővé teszi számunkra, hogy a nap minden percében közel lehessünk egymáshoz. A vendégek gyakran kérdezik, hogy egy ilyen kis helyiségben, hogyan tudunk együtt élni a picivel és a kutyákkal. Mindenkinek azt tudom mondani, hogy jól, nagyon jól.  Erős és boldog csapatként működünk együtt.

Kis lakások praktikái

Jó ötlet a “zsebes” ajtó, a polcok, fiókok és általában a függőleges térben való gondolkodás. Ezekkel rengeteg helyet lehet megtakarítani, és egy kis otthonban ez mindig fő szempont.

Dekoráció

Imádom a függőleges dekorációkat. Lehetővé teszi számomra, hogy eredeti, hasznos és különös érzéseket adjak otthonunk hangulatához.  Nem vásárolok, szeretem magam elkészíteni, kedvenceim a leveles zöld ágak, a növények. Ezek a természetet hozzák a lakásba és egyszerre egyszerűek és pajkosan vadak. Illik hozzánk.

A kis terasz a meghittség és romantika fellegvára

A kerti ösvény díszes ültetvényekkel, virágokkal, pálmákkal és nagy szőlőlevelekkel díszítettük, a két kedves székünkkel pedig valóban tökéletes földi paradicsom. Reggel, délben és este is.

Videó a kicsi ház boldogságairól

Morris további ötleteit, mindennapjait az instagramm oldalán és a blogján lehet követni.

Világszerte hódít az elemekből összerakható minikert
Ezzel az újdonsággal minden nap más minikert díszítheti otthonunkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik