Otthon

3 hónap alatt felépítették álmaik otthonát

A kert a picinyke terület fontos része.

Az Ausztrália déli részén élő fiatal házaspár, Mark és Joanna nem vágyott hatalmas házra: olyan környezetbarát, természetes anyagokból álló otthont álmodtak meg a környékre, melynek a bekerülési költsége kicsi, és gyorsan elkészül.

Nagy könnyebbség volt számukra, hogy Mark szüleinek birtokán lehetőségük nyílott az építkezésre, ráadásul az építőiparban otthonosan mozgó apuka sokat segített, az anyuka pedig a kert kialakításában tüsténkedett. Utóbbinak azért is van nagy szerepe, mert a fiatalok növényekre alapozott étrend szerint táplálkoznak, Mark pedig szakácsként éppen egy hasonló szellemiségű étteremben dolgozik.

Három hónap alatt, 38 ezer ausztrál dollárból elkészült a kicsi ház, melynek belső része tökéletesen kielégíti a fiatalok igényeit. Gyakorlatilag egy tér az egész élettér – még a fürdőszoba is nyitott -, úgy, hogy csak egy külön szobát alakítottak ki a hamarosan megszületendő gyermeküknek. A hálószoba az épület viszonylag nagy galéria részén kapott helyet, ahol gardróbok helyett méretes kosarak helyettesítik a ruhás szekrényeket. A minimalista stílusjegyeket a fehér falak adják, melyeket fából készült textúrákkal ellensúlyoztak.

Ha pedig a szabadba vágynak, csupán néhány lépés, és hűsölhetnek a teraszon, aktív kikapcsolódásként pedig segíthetnek a gyönyörű konyhakert gondozásában.

Via Treehugger – Kiemelt kép: Living Big in a Tiny House

Ajánlott videó

Olvasói sztorik