Otthon

4 tipp a minőségi ablaktisztításhoz

Nem ördöngősség a rossz szokások megváltoztatása.

Az ablakmosás fortélyai között akadnak olyan generációról generációra öröklődő szokások és tévhitek, melyek nem biztos, hogy tényleg ragyogó ablakokat eredményeznek. Most mutatunk négy praktikát, hogy a hibákat elkerülve valóban ragyogó ablakunk legyen a tisztítás után.

1. Nagyon kellemes gyönyörű napsütésben elkezdeni bármilyen házimunkát, ám a nap melege miatt hamarabb szárad meg az ablak, így sokkal nehezebb eltávolítani az üvegről a csíkokat. A legtökéletesebb ablaktisztítási idő a száraz és felhős napszak, ám ha pedig mégis napsütésben kezdenénk neki a munkának, akkor az árnyékban levő ablakokkal kell indítani.

2. Ha nem töröljük le az ablakok keretét, akkor az üvegre kerülő folyadék végigfolyik a kereten is, ez pedig a rajta levő port szennyeződéssé változtatja, amivel összepiszkolhatjuk a megtisztított üveget.

3. Használjunk bőségesen ablaktisztítót. Ne féljünk jól beszórni az üvegfelületet tisztítószerrel, mert viszonylag nagy mennyiségre van ahhoz szükség, hogy a szennyeződéseket feloldja a folyadék. A csíkok sokkal láthatóbbak lesznek, ha kevés folyadékkal mossuk le az ablakot.

4. Az újságpapír használata a szárazra törléshez régi praktika, de igazából sokkal hatásosabbak a mikroszálas törlőkendők. Ezeknek kiváló nedvszívó hatásuk van és moshatóak. A gyengébb papírtörlők sem túl jó megoldások, mivel szerkezetük nyomot hagyhat az üvegen.

Via goodhousekeeping.com  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik