Otthon

Himalájai panorámát kínál a mesés faház

Tökéletes a nyugalom, teljes a kikapcsolódás.

Az indiai Szatkhol faluban, 2000 méter tengerszint feletti magasságban fekszik egy csodálatos ház, mely panorámás kilátást nyújt a világ legmagasabb hegyvidékére, a Himalájára. Az épületet a New Delhi-i székhelyű Matra Architects tervezte, stílszerűen úgy, hogy égbe nyúló teteje a hegycsúcsokra utaljon, írja a Dezeen.

A hagyományos falusi porták által körülvett, három szintes faház egyedi tetőszerkezete és hatalmas nyílászárói természetes fényt biztosítanak az öt hálószobás és öt fürdőszobás épületnek, melynek tágas nappalija és étkezője is a tökéletes komfortérzet biztosítéka.

A ház a hóval borított észak-himalájai panoráma közelségére fókuszál, de úgy terveztük, hogy onnan a közvetlen környezet sértetlen természeti szépségei is élvezhetők legyenek

– írták az építészek.

Az aligha kétséges, hogy a monstrum testnek és léleknek is elsőrendű kikapcsolódást nyúkt, s jó tudni, hogy a ház minden érdeklődő előtt nyitva áll. 10 főnek 528 dollárt kell fizetnie egy éjszakai szállásért, és talán nem véletlen, hogy a vendégek szinte egymásnak adják a kilincset.

Fotók: Edmund Sumner

Ajánlott videó

Olvasói sztorik