Otthon

100 éves bútorok öltöztetik a 150 éves házat

Régi idők emlékezete modern köntösben.

Szolidan áll a délkelet-szlovéniai Dolejnska régió lankáin egy gyönyörű ház, mely minden porcikájában magában hordozza a helyi építészet jellegzetességeit. A ma vendégházként funkcionáló „hegyi gyöngyszem” különlegessége, hogy 150 éves, és 100 éves bútorok adják berendezésének legjavát, de nádfedeles tetője, padlózata,  faszerkezete is a régmúlt időket idéznek.

A szőlőültetvényekkel övezett kicsinyke portát néhány éve felújították, megőrizve eredetiségét, kibővítve azt egy modern külső kemencével, szaunával és borospincével. Ezekkel kiegészülve is tökéletes hely ez a nagyszülők életvitelének emlékeihez, és funkciójánál fogva a teljes kikapcsolódáshoz.

Itt, ahol madárcsicsergésre ébred az emberfia, ahol a test és a lélek is feltöltődik, a természet is csodás látványt kínál. A házból gyönyörű kilátás nyílik Otočec kastélyra, a Krka folyó völgyére és a gorjanci dombokra.

Ha pedig mindent összead a megfáradt vándor, büszkén elmondhatja magáról, hogy történelmi időutazást tett a természet lágy ölén, ahol a mesés házban töltött idő örök emlékei közé kerül majd.

Via

Tökéletes nyugalmat kínál a felújított rusztikus álomotthon
Teljesen felújították, kényeztető életérzést nyújt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik