Otthon

Ezért takarítsunk úgy tavasszal, mint a svédek

Ha valakik értenek a tavaszi nagytakarításhoz, akkor azok a svédek. Az északi országban hónapokig élnek az emberek sötétségben, minimális napfény mellett, így ahogy hosszabbodnak a nappalok és melegszik a hőmérséklet, egyre bátrabban nyitják ki a házuk ablakait, rázzák ki a szőnyegeket és tisztítják ki a lakásukat.

Egy Svédországban született, de Berlinben élő blogger nemrégiben tett közzé YouTube-oldalán egy videót, amelyben azt ecseteli, miként javíthat az életminőségen, ha úgy takarítunk, mint a svédek.

Jenny Mustard érveit alább szedtük össze.

  1. Tiszta lappal indulhatsz, olyan, mint egy második szilveszter. Néhány hónappal vagyunk újév napja után, de a rendszerezést akár most is elkezdhetjük. Adjunk magunknak lendületet és teremtsünk tisztaságot a lakásunkban. Ez felkészít bennünket az évszakkal járó változásokra és jobb lesz a közérzetünk.
  2. Az otthonunk határozza meg, kik is vagyunk valójában. És ha nem tesz boldoggá, hogy milyen körülmények között élünk, akkor változtassunk rajta és kihat az életünkre is. A koncepció mindenesetre érdekes. Mustard felteszi a költői kérdést: milyen az ideális ember otthona? A legtöbben azt mondanánk, hogy rendezett, szépen kidekorált és tiszta. Ha ezek a feltételek adottak, nyert ügyünk van.
  3. Segít az összpontosításban. Egy tiszta élettér kreatívabbá és koncentráltabbá tesz bennünket.
  4. Időt spórolhatunk. Bár a takarítás és a dolgok rendszerezése időigényes feladat, hosszútávon megtérül. Könnyebb egy tiszta sütőben főzni és egyszerűbb egy rendezett gardróbból kiválasztani a ruhákat.
  5. Egy tiszta otthon felkínálja a boldogságot. Mustard arra ösztönöz mindenkit, gondolkozzon el azon, milyen jó érzéssel töltené el, ha egy pénteki estén körbesétál a tökéletesen rendezett otthonán, amit a napfény jár át, a hűtő pedig tele van étellel. Garantáltan mosolyogni kezdünk és követni akarjuk a svéd példát.

5 gyönyörű szobanövény, amivel nem kell törődni
Attól, mert rosszak a fényviszonyok a lakásban, még nem feltétlen kell lemondani a szobanövényekről.

(Treehugger, kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik