Otthon

2018-ban is megválasztják az év házát

A legrangosabb hazai, független, szakmai pályázaton két kategória egyenként 500 000 Ft-os fődíja mellett több különdíjat is átadnak.

Az Év háza pályázat mára a magyar építészeti közélet részeként, annak legjelentősebb szervezeteinek és szövetségeinek a támogatásával, valamint a legelismertebb építészek zsűriben való közreműködésével 10. éve keresi a példamutató építészeti teljesítményeket – 2018-ban a családi ház és kis társasház kategória mellett újdonságként középület kategóriában is. A díj mára a legismertebb és legszélesebb körben érdeklődésre számot tartó építész szakmai elismeréssé vált.

Az Év háza 2012 pályázaton a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját nyerte el egy balatonszéplaki villa – Fotó: MTI/Varga György

Az országos, nyílt és nyilvános Év háza pályázaton idén ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a maximum 4 lakásos lakóépületek, illetve idén először a középületeket is díjazza a szakmai zsűri. A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek mind esztétikai, mind környezeti, mind pedig gazdasági szempontból példaértékűek.

A pályaművek beadási határideje: 2018. május 18., 15 óra. Az eredményhirdetésre és díjkiosztásra 2018. október 1-jén, az Építészet Világnapján kerül sor. További informaciok az evhaza.hu weboldalon érhetők el, és ide lehet a pályaműveket elektronikusan benyújtani.

Tavaly egy felújított balatonhenyei ház nyerte a fődíjat, melyet ide kattintva lehet közelebbről megismerni.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik