Otthon

Hódítanak a kör alakú lakóházak

Szakemberek szerint kis területre nem érdemes tervezni ezeket az épületeket.

A kör tökéletes geometriája miatt az emberek már az ókortól próbálkoznak kör alakú épületek létrehozásával. Kerek dómokkal és kupolákkal lehet is találkozni a régmúlt építészetében, míg a mai kör alakú épületek planetáriumok és színházak, újabban viszont lakóházak is.

Bár a legtöbb család szögletes, téglalap vagy négyzet alapú házakban gondolkodik, az interneten található fotók megmutatják, milyen szépek a kör alakú otthonok, melyek nagyon precíz tervezést igényelnek, hogy azokat a legpraktikusabban lehessen berendezni.

A kör alakú házak egyre népszerűbbek. Míg évtizedekkel ezelőtt sokan csak nyaralót építettek ilyen alakúra, addig manapság egyre több az ilyen formájú lakóingatlan is.

Megtervezni és berendezni azonban nagy kihívást jelent. A szakemberek azt vallják, hogy kis területre felesleges kör alakú házat megálmodni, ugyanis ennek hely kell. Ha viszont van hely, akkor következhet a tervezés és kivitelezés. Ehhez nyújtanak inspirációt felvételeink.

Fotók: Via Livinator

EZ IS ÉRDEKELHET:

Nyugalmat áraszt a Provence hangulatát sugárzó otthon
Ki ne hallott volna Provence-ről, a jellegzetes stílusról, a levendulamezőkről? A Provence-i stílusú otthonoknak is egyre nagyobb a divatja. Most

Ajánlott videó

Olvasói sztorik