Otthon

Ilyen egy tökéletes tóparti pihenőház

Ideális területet alakítottak ki szórakozni vágyó baráti közösségeknek.

A brazíliai hegyekben meghúzódó rusztikus tóházat fiatalok “menedékének”, azaz szórakozni vágyó baráti közösségeknek építették. Ma már úgy ismerik, mint a kikapcsolódás paradicsoma, írta a homedit.

Az ezer négyzetméteres tó partjára álmodott ház Rio Grande do Sul államban, Brazília déli csücskében fekszik, tervezője Cadi Arquitetura. Az építész egy 26 éves diszkós elképzelését váltotta valóra a 96 négyzetméteres épület létrehozásával.

Egyedivé teszik a tóparti házat a tökéletes kényelmet kínáló nagy belső terek – melyben hálószoba nincs -, a teraszra nyaló hatalmas ajtó és az épületet övező burkolatok. A természetes anyagokat – fát és  Jacarandá köveket – “felvonultató” külső szinte beleolvasztja a házat a környezetbe. A kikapcsolódás paradicsomában egy miniatűr konyha is a vendégek rendelkezésére áll, az étkező bárpultja pedig bőr és fém elemeivel fiatalos hangulatot áraszt. Az épület világítását úgy oldották meg, hogy az éji sötétségben is üdítő fény áradjon a ház környékére.

E néhány jellemző ismeretében nincs mit csodálkozni azon, hogy a tóparti pihenőház gyorsan népszerű lett a fiatalok körében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik