Otthon

Megmutatjuk, hogy 40 négyzetméter alatt is létezik álomotthon

Itt a példa, hogy a kis lakásoknak is meg van a bája.

A kis otthonok megtervezése mindig nagyobb kihívást jelent, mint nagyobb társaié. Ezek az otthonok valóban ki kell, hogy használják a tér legnagyobb részét. Két példával is bizonyítjuk, hogy nem lehetetlen.

Mindkét otthon kisebb, mint 40 négyzetméter, mégis bámulatosan jól néznek ki. Ha egy kis otthonról álmodunk, vagy éppen abban is élünk, akkor próbáljuk meg kihozni belőlük a maximumot. Az alábbi két példa is bizonyítja, hogy a kreatív ötletelések inspiráló áttörést eredményezhetnek. Talán sok kalandor lélek, akik egyébként tágas otthonokban élnek, egy hangulatos kis lakás láttán szívesen döntenének az egyszerűbb életstílus mellett. És ez talán túlmutat a gyakorlatiasságon, a vonzódás része lehet a kis otthon, kicsi ház mozgalom, a terjedő minimalizmus, a környezettudatosság és persze a kíváncsiság is. Bármi legyen is az indíték, merítsünk bátran az alábbi ötletekből.

20 négyzetméter apró szépség

Az alábbi ingatlant fiatalok örökölték, és a meglehetősen kis alapterület funkcionális  kialakítása szakértelmet igényelt. A mindössze 20 négyzetméter teljes szerkezeti megújítására volt szükség ahhoz, hogy a tér két ember számára kényelmes és otthonos legyen. A tehetséges tervezők világos színek alkalmazásával és a terek egybenyitásával tették optikailag tágassá a kis lakást.

A világos színek és az egyszerű vonalak nagyobbnak mutatják a teret, mint amilyen az valójában, míg a  monokromatikus színek egyhangúságát játékos mintákkal teszik izgalmassá, anélkül, hogy vizuális zűrzavart okoznának.

A szoba egyik falán grafikai elemekkel díszített tapéta, a másikon fényesen ragyog konyhabútorral harmonizáló fényes fehér burkolat, aminek nagy része tároló szekrény.

Nagyon okos megoldás a rejtett ágy, ami csak a nap végén foglalja a helyet a kis térben. A különös kanapét is sikerült a lakás hangulatához és stílusához illeszteni.

Az elegáns szék egy felújított Chierowski design, amely eredetileg nagymamai örökség,  fontos nosztalgikus darab.

A fürdőszoba egészen merész koncepció, hiszen nagyon veszélyes ilyen nagy méretű mintákat használni kis térben, mégis a hatás itt teljesen elképesztő. A színek és a tiszta vonalak kohéziós dinamikával teszik különlegessé a helyiséget.

Tervező és fotók: Piotr Matuszek & Gosia Czarny

40 négyzetméter alatt is megvalósulhatnak az álmok

A következő lakás csak 39 négyzetméter alapterületű, ami szintén egy fiatal pár számára készült. Világosan meghatározott zónákat szeretettek volna a belső térben, és a kiválasztott, kontrasztos  színvilággal mindezt sikerült is megvalósítani. A nappalit és a hálóhelyet világosabb színekkel komponálták, míg az étkezőnél és a konyhánál a paletta sötétebb árnyalatait vetették be.

Funkciójuknak megfelelően különülnek el a terek, mégis intelligensen összefonódva egységes látványt nyújtanak.

A nappali elkülönítésében a színek segítenek.

A háló tökéletes “szoba a szobában”. A függönyökkel elválasztott és a változatos fényekkel megvilágított hálórész ideális pihenést biztosít.

A televízió feletti moduláris polcok színvilága, a háttér és a geometriai mintás szőnyeg összeköti a helyet.

Tervező és fotók: Solo Design Studio

A festékszín, ami százezreket emelhet az ingatlan értékén
Úgy drágítja meg a házunkat, hogy az közben még vonzóbbá válik a potenciális vevők számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik