Otthon

Totálisan átalakul az Airbnb

Hotelek és luxusszállások foglalására, valamint hűségprogramokban való részvételre is lehetősége lesz mostantól az Airbnb felhasználóinak, miután a kaliforniai startup kiterjesztette a kínálatát, írja a The Guardian.

A panziók már régóta hirdethették szobáikat a platformon, de a vállalat most további keresési kategóriát kínál fel azoknak, akik nem valaki otthonát vagy szobáját akarják kibérelni.

Brian Chesky, a cég vezérigazgatója sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Airbnb kinőtte magát, már 4.5 millió szálláshelyet tömörít, és nehéz eligazodni rajta, hogy a felhasználóknak mi a valódi igénye.

A kínálatot most hotelekkel, nyaralókkal, faházakkal, csónakokkal, iglukkal és jurtákkal bővítették. A platformon ezen túl rá lehet szűrni olyan házakra is, ami családi kikapcsolódásra, munkára, nászútra vagy csoportos utazásra alkalmas.

A kiemelt ügyfeleik számára elindították a superguest hűségprogramot is a superhost program kiegészítéseként, ami a jól teljesítő vendéglátókat illetheti meg.

Megjelenik továbbá az Airbnb Plus és a Beyond by Airbnb. A két szolgáltatást kifejezetten a tehetősebb vendégeknek találták ki, akik luxuskörülményekre vágynak. Az Airbnb Plus típusú otthonok tisztaságát, kényelmét és designját a cég emberei ellenőrzik egyfajta biztosításként. A tavasszal induló Beyond by Airbnb még ennél is továbbmegy: a kibérelhető birtokokon akár komornyikot is felfogadhatnak a felhasználók.

Az Airbnb egyébként az Uberhez hasonlóan egyre több városban, így New Yorkban, San Franciscóban, Londonban és Berlinben is jogi akadályokba ütközött, Budapestről már nem is beszélve. A legtöbbször az a probléma a céggel, hogy a rövidtávú lakáskiadási modell ellehetetleníti azokat, akik hosszú távra keresnek albérletet.

Az Airbnb jelenlegi értéke 30 milliárd dollár körüli összegre tehető.

Még most is bombaüzlet lehet belevágni az Airbnb-be
Továbbra is megéri azért lakást venni, hogy rövid távú lakáskiadáson szedjük meg magunkat.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Lionel Bonaventure

Ajánlott videó

Olvasói sztorik