Otthon

Eladó Michelangelo toszkánai villája

Piacra dobták az olasz reneszánsz kimagasló mestere, Michelangelo Bounoarroti által egykoron birtokolt toszkánai villát, aminek építése még a XI. században kezdődött, írja a Business Insider.

A képzőművészet egyik legmeghatározóbb alakja 1549-ben vásárolta meg az ingatlant, amely halála után több mint 300 éven át, egészen 1867-ig a családjáé maradt.

Handsome Properties International

Az Olaszország legszebb régiójában, ciprusfák ölelésében magasodó háromemeletes villában nem kevesebb, mint tíz hálószoba és hét fürdőszoba található, tehát egy teljes generáció kényelmesen elfér benne.

A Handsome Properties International által feladott hirdetés szerint a ház a közelmúltban tíz éven át tartó felújításon esett át, amelynek során törekedtek a gazdag történelmi jegyeinek megtartására. Hozzátették, hogy a jelenlegi tulajdonosnak rendelkezésére állnak a villáról kiállított eredeti okiratok és dokumentumok.

Handsome Properties International

A villa kőből épült, belsejét romantikus kandallók, rusztikus fagerendás mennyezetek díszítik, a kovácsoltvas erkélyekről már nem is beszélve.

Aki szeretné magáénak tudni az otthont, mélyen a zsebébe kell nyúlnia: kikiáltási ára 7.5 millió euró, átszámítva 2.3 milliárd forint. Ugyanakkor ha azt vesszük, hogy Michelangelo egykori villájában helyezhetnénk kényelmébe magunkat, az összeg máris nem tűnik olyan soknak. Azt viszont senki nem garantálja, hogy a következő tulajdonos is akkora tehetség lesz, mint a reneszánsz ásza.

Handsome Properties International
Handsome Properties International
Handsome Properties International
Handsome Properties International

Ajánlott videó

Olvasói sztorik