Otthon

Világszerte hódít az elemekből összerakható minikert

Ezzel az újdonsággal minden nap más minikert díszítheti otthonunkat.

Ha  mindig is szerettünk volna saját kis kertet otthonunkban, de nem tudtuk kivitelezni, ne keressük tovább a megoldásokat, itt van a LeGrow.  A modern, moduláris beltéri kertet Haobin Lin tervezte, így ma már kert nélkül is élvezhetjük a kert élményét.

A kockákból álló minikert egy korszerű rendszer, mely több szempontból is megelőzi a hagyományos, egyszerű virágcserepeket. A blokkok készletben állnak rendelkezésre, így, mint egy Lego, végtelen lehetőséget kínál. Mindenki a saját stílusának és otthonának megfelelő elrendezéseben alakíthatja ki saját oázisát. A kicsi vagy zsúfolt lakásokban vertikális megoldásokban is gondolkodhatunk.

Bizonyított tény, hogy a növényeknek nyugtató hatása van az emberre, segít a stressz csökkentésében és tisztítja otthonunk, irodánk levegőjét.

A világ első épülete, amit örökzöld növények borítanak be
Stefano Boeri olasz építész mindene a természetközeliség. Legújabb projektjét a svájci Lausanne-ban hajtja végre egy 117 méter magas felhőkarcolón.

Minden elemben van kifröccsenés gátló, és az egymásra rakható konténerek  lehetővé teszik az újdonsült kertészek  számára az egyedi elrendezést. Modern és testre szabható esztétikáján kívül  a LeGrow-t  egyéb hasznos funkcióval is ellátták, ami biztosítja a virágzó kertet. Egy belső víztároló és egy párásító dolgozik együtt,  hogy a növények mindig hidratált állapotban legyenek, míg a benne lévő  LED- lámpa napi 6 órás fényt biztosít. Ezenkívül az egyedülálló   Power Pot funkciója 4 USB portot tartalmaz, így  készülékeink feltölthetők  miközben  növényekben gyönyörködünk.

Forrás: Kickstarter

Azoknak az embereknek, akik szeretik a növényeket, szeretnének kertészkedni, de nincs kertjük vagy nincs elég idejük, azoknak tökéletes megoldást jelenthet ez a rendszer. Egyszerűen egymásba illeszthetők a kockák, melyekbe vizet kell tölteni. A rendszer ellenőrzi a talaj nedvességét, légköri nedvességtartalmát, és ami a legfontosabb, a napfényt, így nekünk csak a növényeink burjánzásában való gyönyörködés lesz a feladatunk. Valljuk meg, ez kellemes feladat.

Íme a LeGrow beltéri kert,  Haobin Lin tervezésében

Fotó: kikstarter

A LeGrow egymásba rakható, moduláris dobozokból áll.

Fotó: kikstarter

A kockák testre szabhatóak, egyedi elrendezést lehet velük kialakítani.

Fotó: kikstarter

Minden LeGrow kocka víztárolót rejt magában, amely a növények számára biztosít vizet.

Fotó: kikstarter

És egy LED lámpa biztosítja a ’napfényt”,  számos növény számára kellemes környezetet biztosít, és teljesen testre szabható.

Fotó: kikstarter

Kikstarter / Horváth Rita

Hullámok háza, ahol tökélyre vitték az otthon fogalmát
Egy álomház, ahová a tenger hullámait is beleálmodták, és igen jól tették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik