Otthon

Ezek az italok kerti partikon is megállják a helyüket

A nyári forróságban igazán jól esik egy frissítő, jeges koktél, csak a mértékre vigyázzunk, nehogy a melegben az alkohol a fejünkbe szálljon! Mutatunk néhány egyszerűen elkészíthető, kellemes, könnyű italt, amit érdemes kipróbálni.

Rosé Sangria mézes levendulasziruppal

Hozzávalók

A mézes levendula sziruphoz:

  • ¼ csésze méz
  • ¼ csésze víz
  • 1 evőkanál szárított levendula

A sangriához:

  • 1 csésze áfonya
  • 4-6 kajszibarack, szeletelve
  • 1 üveg rozé
  • 1 liter szóda

** A legjobb, ha fogyasztás előtt pihentetjük néhány órát vagy akár egy napot, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítés

Először készítsük  el a mézes levendulaszirupot. Helyezzük a mézet és a vizet egy kisebb méretű  edénybe  és folyamatos kevergetés  kíséretében forraljuk fel.   Adjuk hozzá a levendulát  és  pároljuk  kb. 5 percig. Vegyük le a tűzről és öntsük át  egy  befőttes üvegbe.  Végül hagyjuk a szirupot szobahőmérsékletre hűlni.

Sangria készítése: Tegyük az áfonyát és a felszeletelt sárgabarackot egy kancsóba és öntsük rá az üveg  rozé bort. Ezután adjuk hozzá a szirupot is és tegyük a hűtőbe néhány órára.  Tálalás előtt adjuk hozzá a szódát. Dekorálhatjuk egyedi jégkockákkal.

Fotó: http://eye-swoon.com

Bodzás frissítő nyári estékre

Hozzávalók

  • 1 rész  szénsavas víz, bodzaszörppel
  • 3 rész olasz Prosecco vagy bármilyen száraz gyöngyöző bor
  • kevés citromhéj (bio)

Elkészítés

Igazán könnyű elkészíteni ezt az ízletes nyári koktélt.  Helyezzünk el jégkockákat és  citromhéjat  a boros vagy pezsgős poharunkba.  Adjuk hozzá a bodzás szénsavas vizet és a 3 rész Proseccot. Végül díszíthetjük virágokkal  vagy virágos jéggel.

Fotó: eye-swoon.com

Kamillás álom

Hozzávalók

  • 3 teáskanál szárított kamillavirág
  • 3 evőkanál forró  víz
  • 2,5 teáskanál méz
  • 2 evőkanál gin
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 tojásfehérje
  •  néhány csepp Hella citrus Bitter, de helyettesíthető bármilyen citrusos keserűvel

Elkészítés

Keverjük össze a szárított kamillát a forró vízzel és hagyjuk állni 2 percig. Ezután szűrjük  át a vizet, miközben jól nyomkodjuk ki a kamillát, majd  jöhet a méz  és egy jó alapos keverés. Tegyük a maradék hozzávalókat és némi jeget  egy shakerbe, és erősen  rázzuk össze őket. Végül öntsük egy pohárba és finoman összezúzott, szárított kamillavirágokkal díszítsük.

Fotó: eye-swoon.com

Címlapfotó: pixabay.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik