A nyári forróságban igazán jól esik egy frissítő, jeges koktél, csak a mértékre vigyázzunk, nehogy a melegben az alkohol a fejünkbe szálljon! Mutatunk néhány egyszerűen elkészíthető, kellemes, könnyű italt, amit érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
A mézes levendula sziruphoz:
- ¼ csésze méz
- ¼ csésze víz
- 1 evőkanál szárított levendula
A sangriához:
- 1 csésze áfonya
- 4-6 kajszibarack, szeletelve
- 1 üveg rozé
- 1 liter szóda
** A legjobb, ha fogyasztás előtt pihentetjük néhány órát vagy akár egy napot, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítés
Először készítsük el a mézes levendulaszirupot. Helyezzük a mézet és a vizet egy kisebb méretű edénybe és folyamatos kevergetés kíséretében forraljuk fel. Adjuk hozzá a levendulát és pároljuk kb. 5 percig. Vegyük le a tűzről és öntsük át egy befőttes üvegbe. Végül hagyjuk a szirupot szobahőmérsékletre hűlni.
Sangria készítése: Tegyük az áfonyát és a felszeletelt sárgabarackot egy kancsóba és öntsük rá az üveg rozé bort. Ezután adjuk hozzá a szirupot is és tegyük a hűtőbe néhány órára. Tálalás előtt adjuk hozzá a szódát. Dekorálhatjuk egyedi jégkockákkal.
Bodzás frissítő nyári estékre
Hozzávalók
- 1 rész szénsavas víz, bodzaszörppel
- 3 rész olasz Prosecco vagy bármilyen száraz gyöngyöző bor
- kevés citromhéj (bio)
Elkészítés
Igazán könnyű elkészíteni ezt az ízletes nyári koktélt. Helyezzünk el jégkockákat és citromhéjat a boros vagy pezsgős poharunkba. Adjuk hozzá a bodzás szénsavas vizet és a 3 rész Proseccot. Végül díszíthetjük virágokkal vagy virágos jéggel.
Kamillás álom
Hozzávalók
- 3 teáskanál szárított kamillavirág
- 3 evőkanál forró víz
- 2,5 teáskanál méz
- 2 evőkanál gin
- 2 teáskanál citromlé
- 1 tojásfehérje
- néhány csepp Hella citrus Bitter, de helyettesíthető bármilyen citrusos keserűvel
Elkészítés
Keverjük össze a szárított kamillát a forró vízzel és hagyjuk állni 2 percig. Ezután szűrjük át a vizet, miközben jól nyomkodjuk ki a kamillát, majd jöhet a méz és egy jó alapos keverés. Tegyük a maradék hozzávalókat és némi jeget egy shakerbe, és erősen rázzuk össze őket. Végül öntsük egy pohárba és finoman összezúzott, szárított kamillavirágokkal díszítsük.
Címlapfotó: pixabay.com