Otthon

Hullámok háza, ahol tökélyre vitték az otthon fogalmát

Egy álomház, ahová a tenger hullámait is beleálmodták, és igen jól tették.

Sokan vannak, akik szeretik a vizet, de ennek a háznak a tulajdonosai egyenesen imádják. A „hullámok háza”  Santa Barbara egyik Csendes Óceánra néző negyedében  épült, még az 1970-es években. 4 éve eladósorba került, és miután megvásárolták, kezdődhetett az újratervezés.

Az új tulajdonosok határozott elképzeléssel kezdtek a ház felújításhoz, és az eredményt látva, még egy külső szemlélő is elismerően véleményezheti. A szakértők, élén Mitch Williams tervezővel professzionálisan megvalósították azt, amit a háziak megálmodtak.

A ház eredeti formáján nem történt számottevő átalakítás.

Az ablakok és a tető cserére szorult, ezenkívül a központi fűtést és a légkondicionálást kellett megoldani. Az épületben majdnem minden hullámos, a ház, az ablakok és a berendezés nagy része. Nagyon kevés egyenes vonalat találunk, és igazi boltívek sincsenek. Minden elliptikus,  szabadformájú.

Az egyáltalán nem mindennapi, kicsit hóbortos álomházban 2 hálószoba, egy nappali, étkező- és konyha , valamint  2 fürdőszoba kapott eredetileg helyet, melyek funkciója megmaradt az átalakítás után is.

A konyhát új munkalappal és szekrényekkel frissítették fel, a minimalista megjelenést azonban  szándékosan  meghagyták. A tölgyfa léc tökéletesen illeszkedik a kerekített formákhoz és a mozaikcsempe munkalaphoz.

Fotó: Mitch Williams Construction

A kandalló érintetlen maradt.  Nagyon fontosnak tartották, hogy eredeti formájában tartsák meg ezt a darabot.

Fotó: Mitch Williams Construction

Az emeleten lévő hálószobában sem volt szükség nagyobb átalakításra, csupán az ablak íveit változtatták. A szoba reggeltől estig fényárban úszik, a kilátás is pazar, így nem túlzás azt mondani, hogy ebben a szobában nem csak lefeküdni, de felébredni is élmény lehet.

Fotó: Mitch Williams Construction

A ház szinte minden részén újratervezték az ablakokat, további dinamikát és fényt adva ezzel a háznak. Figyeltek arra is, hogy ha valaki belép egy helyiségbe, milyen panoráma tárul elé.

Az emeleti fürdőszobában az  Onyx pultok és zuhanyfalak jól illeszkednek a ház stílusához. A márványtáblák az üveg  vonalát követik, és a hullámos mintázat is tudatosan került a helyiségbe.

Fotó: Mitch Williams Construction

A teraszburkolat jelentős károkat szenvedett, így  eltávolították a régit,  és új   brazil ipe faburkolatot kapott. Az első emeleti fürdőszoba, a nappali és a hálószoba ajtaja panorámás teraszra nyílik, míg a földszinten lévő méretéből fakadóan a társasági életet központja.

Fotó: Mitch Williams Construction

Végezetül a non plus ultra, avagy a bónusz a vendégtorony, mert a hullámok háza ilyet is rejt. A már kívülről is impozáns külön-bejáratú épületrészt is igényesen alakították ki, így az ide érkező vendégek, biztos, hogy felejthetetlen élményekkel távoznak.

Fotó: Mitch Williams Construction
Fotó: Mitch Williams Construction

A cél a ház korszerűsítése volt, de a jóval magasabb szintű minőséget, az újszerű megoldásokat és az érték- és eredetmegóvást együtt kellett megvalósítani. Ez volt a projekt legnagyobb kihívása.

A fotókat tekintve elmondhatjuk, a megvalósítás tökéletesen sikerült.

Via/today – Horváth Rita

Ajánlott videó

Olvasói sztorik