Otthon

Egyszerű megoldással is lehet látványos teraszunk

24.hu
24.hu

2017. 06. 07. 09:33

Nézzük meg, mi történhet, ha van egy üres hátsókertünk, és pontosan tudjuk, hogy hogyan szeretnénk átalakítani.
Korábban a témában:

Egy hátsó kert több funkciót is betölthet. Ez esetben egy kényelmes kültéri nappali kialakítása volt a tulajdonosok célja. Miután különleges, új  kőburkolatot kapott a kert nagy része, jöhettek  a kültéri bútorok, átfestették a kerítést és ezzel megalkották az álomudvart. Alkalmas kikapcsolódásra és pihenésre egyaránt. Ez valóban egy kültéri nappali lett.

Így készült

A ház vásárlásakor  a tulajdonosoknak kor fontos szempont volt a nagy hátsóudvar. Mivel kis büdzsé állt rendelkezésre, nem volt egyszerű olyan házat találni, ami minden szempontnak megfelel. Aztán meglátták álmaik otthonát, de inkább kertjét. A házban nagyon sok felújításra volt szükség,  de amikor megpillantották a hátsó kert méretét, a szívük zakatolni kezdett. A kültér lehetőségei végtelennek tűntek.

A beköltözés után nem sokkal egy, “A legszebb hátsókert” című pályázati kiírás gyorsította fel az eseményeket.

A cél a belső tér  kiterjesztése volt, éppen ezért mintegy a ház folytatásaként egy  tágas teraszt szerettek volna megvalósítani.  Volt már ebben tapasztalatuk, de tudták, hogy nem könnyű. Éppen ezért az igazi kihívást az alap megtervezése jelentette. A hagyományostól eltérően valami teljesen mást képzeltek el. Mozaik formában gondolkodtak. Első lépésben minden betonnégyzethez fából készült elemeket készítettek, előkészítették a terepet, és a felépített kereteket betonnal töltötték meg.

A  betonozást követően a köztes részekbe aprókavicsokat szórtak.

Néhány mániákusan eltöltött hét után  íme a végeredmény.

A  beton-négyzetek rabul ejtették a tulajdonosok szívét. Elég nagyok ahhoz, hogy nagy és kisbútorokat egyaránt ráhelyezhessenek, és a stabilitás miatt sem kell aggódni.

Stílusos bútorok és kiegészítők

A narancssárga kanapé vidám színfoltja az térnek. Néhány bohém párnával kiegészíthető és egy vékony pléddel a hűvösebb éjszakákra. Minden olyan nagy és kényelmes , mint ahogy kinéz,  szóval ezt a kültéri kanapét biztosan teljes mértékben kihasználják.

A kanapé területe mellett található a gyönyörű kültéri étkezőasztal.  Legalább 6 férőhelyes asztalt szeretett volna a tulajdonos. Némi keresgélés után a Vernon Hills-i négyszögletes asztalra és hozzá  a Vernon Hill Patio székeire esett a választás.  A fémszerkezetes asztal  lapja  fából van, így  az összhatás gyönyörű.  Erős, divatos és tökéletes választás kültérbe.

Szükség volt a világítás felújítására is, így galvanizált fém lámpákat  helyeztek el egy-két gyertyával kiegészítve a tálalóasztalon és szétszórva a teraszon. Mindezen túl néhány barna rattan lámpával tették még izgalmasabbá a látványt. Ez utóbbi az étkezőasztal fölé került.

Egy-két kisebb növény és egy gyönyörű csokor virág elengedhetetlen, tökéletessé teszi az összképet. A következő lépés a pergola lesz, amivel nagyobb árnyékolást lehet biztosítani, de egyelőre a napernyő is megfelelő árnyékot ad. És igen,  jól láthatóan a kerítés fekete lett!  Ez tökéletes hátteret biztosít a teraszon lévő színeknek.

Végül, de nem utolsó sorban, jöjjön a grill terület.  A ház tulajdonosai imádnak főzni, így egy kis fűszernövényekkel teli zsúrkocsi is helyett kapott a teraszon.


A  család végre a szabadban töltheti a hétvégéket vagy akár a hétköznap délutánokat, és élvezik a megálmodott terasz és kert minden szegletét.

Fotó és forrás/ Darryl Nobles -blog.homedepot / Horváth Rita

Újdonság a kiskertekben: fahasábból és rönkfából készült kerítések, térelválasztók
Ha az újszerű megoldások hívei vagyunk, akkor ezekbe a térelválasztókba biztos, hogy beleszerelmesedünk.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2011. október 3.
Ipari alpinisták dolgoznak a Petőfi híd budai hídfőjénél található Zöld Pardon egyik bejáratának bontásán. Az újbudai önkormányzat képviselő-testülete lakossági panaszokra hivatkozva döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon október 31-én lejáró közterület használati szerződését, ezzel 13 éves működés után jelenlegi helyén bezárásra ítélte a szórakozóhelyet. A Zöld Pardonnak október 31-ig kell elhagynia a Goldmann György teret.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.