Otthon

Ne dobd ki a régi fürdőkádat, készíts belőle kerti kanapét!

Kerti tó pártján, árnyas fák alatt kimondottan jól mutat.

Sokakban felmerülhet a kérdés: ha már lehetett régi, szuvas teknőből kerti ülőkét készíteni, miért ne lehetne felhasználni a régi fürdőkádat is praktikus célra a szabadban?

Fotó: architectureartdesigns.comEgyre többen próbálkoznak az utóbbi időben a használaton kívüli fürdőkád kerti kanapévá alakításával – sikerrel. Képzeljük el az ülő és pihenő alkalmatosságot egy fa árnyékában, netán a kerti tó mellett, vagy éppen a piknikező környékén. Nem csupán kényelmes, hanem üde színfoltja is a kertnek.

Fotó: growsonyou.com

Minél jobb állaptban van a kád, annál könnyebb megbirkózni esztétikai rendbe hozatalával, ám az első lépés a méretre vágás, azaz a kád egyik oldalának a levágása. Ez precíz mérést, a művelet pedig mindenképpen szakembert igényel. Ha a kádnak lába is van, akkor ahhoz kell igazítani a vágást, ha nincs láb, akkor csak a kreativitásunk szab határt annak, milyen stabil aljzatra állítjuk majd a kész kanapét.

Fotó: architectureartdesigns.com

A vágás után az éleket mindenképpen kerekre kell csiszolni, hogy ne legyen balesetveszélyes. Ezt követően kezdődhet az érdemi munka – a kád állapotától függően. Ha a belseje sértetlen, akkor azzal nem lesz dolgunk, ellenkező esetben az aljával együtt alapos csiszolás szükséges a festés előtt.

Fotó: greenmoxie.com

Hogy milyen színű festéket kap a kád felülete, azt meghatározhatja a később belekerülő szivacs, párna és takaró színvilága. Mint képeink is mutatják, látványosan felöltöztethetjük a kanapékat a színek harmóniájával.

Fotó: onekriegerchick.com

S ha mindezzel elkészülünk, átadhatjuk magunkat a kikapcsolódásnak, a relaxálásnak.

Jó pihenést kívánunk!

Kiemelt kép: onekriegerchick.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik