Belföld

Fidesz-dézsma: vád és cáfolat után újabb hangfelvétel

Újabb hangfelvételt közöl a Népszava az állítólagos szombathelyi korrupciós ügyről.

Az újabb hanganyagon egy szombathelyi vállalkozó Szakály Gábor és Marton Zsolt fideszes képviselőkhöz kér „beajánlást”. A Népszava szerint a “beajánló” – aki állítása szerint Szakállyal együtt plakátolt, de Martonnal is jó kapcsolatot ápol – a hangfelvételen azt ecseteli, hogyan lehet nagyot szakítani a közpénzekből.

A felvételen csak Árpiként hallható férfi azt mondja a fideszes politikusokról: „nem kell félni, elvásik minden. Most négy évig ők lesznek a királyok”. A képviselőknek juttatandó tíz százalékról pedig azt mondja: „nem kell aggódni, nem az ő pénzük, hanem a városé.”

A lap tegnapi számában közölte egy másik hangfelvétel részletét, ezen az hallható, hogy egy másik építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe az elnyert munka után ugyancsak 10 százalékot kell „visszaadnia” a Fidesz helyi prominenseinek.

Az érintettek cáfolták a lapban leírtakat és feljelentést ígértek az ügyben. A Népszava ma azt írta: a hangfelvételeket küldő informátornak további anyagai vannak, de azokat a hatóságoknak akarja eljuttatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik