Mobil

Épp csak megjelent, már a farkukat méregetik vele

Az internet népe szerint az Apple új mobilappja, a Mérőszalag a dickpicek új korszakát hozza el, pedig vélhetően eredetileg nem erre tervezték.

Az iOS 12 stabil verziója a hét elején vált elérhetővé a felhasználók számára, főbb újdonságait itt szedtük össze. Mi már a béta alatt kipróbáltuk magunknak  a Mérőszalag (Measure) nevű applikációt, ami lényegében egy digitális mérőszalag, és nemcsak egy hasznos eszköz, de kiválóan lehet vele szórakozni is.

Fotó: 24.hu /Birkás Péter

A használata egyszerű: csupán ki kell jelölni a megmérendő felület vagy tárgy kezdőpontját, majd mozgatni a kamerát, az alkalmazás a kiterjesztett valóságot használó ARKit segítségével szépen kiszámolja, hogy milyen széles az asztal vagy éppen a laptopunk.

Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a Measure vízszintezőként is működik, de a Twitter néhány leleményes felhasználója más lehetőségeket vél felfedezni a szoftverben. Ahogy a Bob Clarke nevű felhasználó is írta a mikroblogon: a Measure nagy valószínűséggel a dickpicek, azaz farokfotók új korszakát fogja elhozni, ami bármennyire is elkeserítő, de az internet egyik elterjedt jelensége napjainkban. Több felhasználó már nyíltan kifejezte izgatottságát azzal kapcsolatban, hogy alig várják, hogy férfiasságukat megmérjék az alkalmazással.

https://twitter.com/dcikyy/status/1041756240504860673

A dolog persze rosszul is elsülhet, ugyanis ha a másik fél egyértelmű bizonyítékot szeretne kérni a túlzó állításokkal imponálni kívánó feladótól, akkor eléggé beszédesek lehetnek az app által meghatározott méretek.

https://twitter.com/F466OT/status/1041857818934923264

https://twitter.com/stexph/status/1042258098394726400

Ahogy korai tesztünkből kiderült, az app inkább saccol, mintsem pontosan mér, erre legalább lehet fogni majd a dolgot, legalábbis a Twitteren valaki ezt már valóban bejátszotta – az a pár centi ilyenkor azért sokat számít.

Többé nehéz lesz hazudni a farokméretünkről
Kifejezetten praktikus és szórakoztató alkalmazást kapunk az iOS 12 telepítését követően.

(Kiemelt illusztráció: ThinkStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik