Mobil

Idegesítő mobilos támadás terjed, erre figyeljen

Egy újfajta iOS-es támadás ezúttal nem a felhasználók adataira, hanem az idegeire pályázik. A mindössze 15 sorból álló CSS-kóddal lehetségessé válik újraindítani iPhone-okat és iPadeket, ha pedig Macen töltik be, akkor a Safari böngészőt fagyasztja meg.

A TechCrunch beszámolója szerint a kódot könnyedén át lehet alakítani és felhasználni gyanútlan iOS-es felhasználók ellen, mivel rendkívül rövid, és könnyen elrejthető különféle weboldalakon.

Amint az oldal betöltődik mobilon, az iOS biztonsági funkciója azonnal újraindítja az eszközt. Ennek oka, hogy a kód minden elérhető erőforrást próbál egyszerre használni, a rendszert pedig le kell állítani elkerülendő a hardverek károsodását, így például a processzor túlmelegedését.

Szerencsére a kód csak ezt tudja, nem lop adatokat, nem fér hozzá jelszavakhoz, de természetesen magában is eléggé idegesítő, és főleg trollkodásra vethetik be a rosszakarók, akik a GitHubon szabadon hozzáférhetnek.

Az eddigi tesztek szerint az iOS 12 bétájában is működik még a módszer, ezért érdemes továbbra is fenntartással kezelni a nem megbízható forrásból származó linkeket, ahogy az úgy általában is ajánlott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik