Mobil

Egyre népszerűbbek az ilyen mobilok

Az idei év második negyedévében világszerte eladott 153 millió okostelefon közel fele olyan készülék volt az IHS Market elemzése szerint, aminek a 16:9-es képaránynál szélesebb a kijelzője, köszönhetően annak, hogy a technológia ára csökkent és szélesebb körben alkalmazzák a gyártók is. A 18:9-es képarányú LG G6 volt az első olyan modell, ami elrugaszkodott a hagyományos 16:9-től ezt az irányt pedig egyre több másik márka követte. A legnagyobb 19 okostelefongyártó esetében az eladott mobilok több mint fele volt felszerelve széles kijelzővel.

Az egyre vékonyabb kávák is elősegítették azt, hogy a kijelzőpanel hasznos területének mérete nőtt, és ugyan míg régebben úgy tartották az elemzők, hogy csak korlátozott igény fog mutatkozni a hat hüvelyknél nagyobb készülékekre, s azok a prémium mobilok kiváltságai lesznek, mára elfogadottá váltak.

2017 második negyedévében az eladott okostelefonoknak még csak két százaléka volt hat hüvelyknél nagyobb modell, ez a szám az idei időszakban 23 százalékra nőtt.

Gyűlölni fogja, ha ez a telefon felbukkan egy buszon
Az LG G7 ThinQ okostelefon a hangzás terén a kisebb vezeték nélküli hangszórókkal is simán felveszi a versenyt.

Ez a trend a duálkamera-rendszerek terjedésével együtt indult, a hátlapokon is egyre több helyen alapvető a két kamera. A világpiacon elérhető okostelefonok több mint kétharmada 250 dollárért, vagy annál olcsóbban érhető el, ám az alsó- és középkategóriában a gyártók inkább növelik a kijelzők méretét a költségesebb alternatívát jelentő kamerabővítés helyett, ha sorozataik frissítéseiről van szó.

Az IHS elemzője, Jusy Yong szerint a kínai gyártók továbbra is egyre több széles és nagy méretű kijelzővel, duálkamera-rendszerrel felszerelt modellt fognak kiadni, az ilyen felépítésű telefonok idővel még olcsóbbá válnak. Az elemző szerint vélhetően az új iPhone-modellek is felzárkóznak ehhez a trendhez, amivel alapvető követelményekké válnak a fent említett jellemzők a globális mobilpiacon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik