Mobil

Ez lehet a kínaiak csodamobilja, ami az iPhone-t is megszorongathatja

A Huawei a berlini IFA alkalmából mutatta be legújabb mobilchipjét, a Kirin 980-at, amivel nem más a céljuk, mint odacsapni a Qualcomm Snapdragonjának. A bemutató végén egy sokatmondó kép is helyet kapott a prezentációban, miszerint október 16-án Londonban a cég hivatalosan is leleplezi a Mate 20 (Pro) csúcsmobilt, amit már az új processzor fog hajtani.

Fotó: 24.hu / Dömös Zsuzsanna

A Teknofilo portál szúrta ki, hogy az expón valaki már az új modellt szorongatta a kezében. A közzétett fotók arról árulkodnak, hogy a mobil hátlapjára egy L-alakban elrendezett triplakamera-rendszer kerülhet, a jobb felső sarokban pedig a LED-es villanó helyezkedik majd el, így alkotva egy kis boxot.

A HÁROM KAMERA ÉS A VILLANÓ. Forrás: TeknoFilo

Kiderült továbbá, hogy lesz rajta 3,5 millis jackaljzat, és USB-C port kerül rá. Vélhetően a kijelző alá épülhet az ujjlenyomat-olvasó szenzor, mert azt nem találták se a hátlapon, se az előlapon, amit teljesen befed majd a 6,3 hüvelykes panel. A kijelző tetején egy egyedi, rendkívül apró notch fog belógni, amin a pletykák szerint csak a kamera kap majd helyet.

A hátlapra üvegborítás kerül, aminek köszönhetően támogatja a vezeték nélküli töltést, egyébként azt rebesgetik a források, hogy 4200 milliamperórás telep látja el energiával.

Mindeközben a Redditen is indult egy topic arról, hogy valaki a kínai Weiboo közösségi oldalról jutott hozzá a csúcsmobil renderképeihez, amik szintén megerősítik a fentebb írtakat.

Forrás: Reddit
A kínaiak megint mindenkit lepipáltak mobilok terén
A Huawei a berlini IFA-n mutatta meg újgenerációs mobilchipjét, a Kirin 980-at.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik