Mobil

Már itthon is lehet kapni a kínai szuperolcsó csúcsmobilt

Pár napja nyílt meg az első hazai Mi Store, a Xiaomi pedig máris elhozta hozzánk az egyik legfrissebb csúcsmobilját, a Pocophone F1-et is. A telefon csak az árában marad el a csúcskategóriás mobiloktól, és bár itthon egy kicsit drágább, mint Indiában, azért még így is potom áron hozzá lehet jutni ahhoz képest, hogy mit tud.

A Xiaomi messze földön híres a megfizethető árú, mégis sokat tudó telefonjairól, nem csoda, hogy a hazai store megnyitását is nagy várakozás előzte meg. Arra viszont csak kevesen számítottak, hogy

a márka azonnal behozza Magyarországra a legújabb csúcskategóriás telefonját is, a Pocophone F1-et, amit mindössze néhány napja mutattak be a nagyközönségnek.

A telefon 6,18 colos, Full HDS+ felbontású kijelzőt kapott, amit Gorilla Glass 3 védelem óv a sérülésektől, a burkolat alatt pedig egy 2,18 GHz-en ketyegő Snapdragon 845 chipset található. A trendeknek megfelelően a hátlapon egy duálkamera (12 MP + 5 MP) kapott helyett, és az előlapi szenzor sem kutya a maga 20 MP-ével, ráadásul az üzemidőre sem lehet panasz, ugyanis a mobil egy 4000 milliamperes teleppel érkezik.

Fotó: Xiaomi

Ami memóriát és a tárhelyet illeti, itt többféle változat közül lehet csemegézni: 6 GB + 64 GB, 6 GB + 128 GB és lesz 8 GB + 256 GB kombó is. A telefon folyadékhűtést kapott: réz hűtőbordán áthaladó vízgáz csökkenti a hardver termelte hőt. És ez még nem minden, hiszen van itt még arcfelismerés, Quick Charge 3.0 gyorstöltés, és sokak örömére, a hagyományos jack-csatlakozó sem maradt le a készülékről. Az operációs rendszer Android 8.1 Oreo, amire a Xiaomi sajár MIUI felületét húzták, abból is a 9.6-os változatot.

Döbbenetesen olcsó az új csúcsmobil ahhoz képest, hogy mit tud
100 000 forint alatt kapunk igazi csúcskészüléket a kínaiaktól.

A telefon áráról eddig annyit tudtunk, hogy külföldön a 6+64 GB-os konfiguráció 300 dollárba kerül (alig több, mint 80 000 Ft), a 6 + 128 GB-os ára 343 dollár (valamivel több, mint 90 000 Ft), a speciális 8 + 256 GB-os verzió pedig 414 dollár, ami nem jelent többet 115 000 forintnál. Itthon ennél egy kicsit magasabb áron árulják, a a 128 GB-os tárhellyel érkező változat 115 ezer jó magyar forintba kerül, ami ár-érték arányban még mindig messze veri a most kapható csúcskategóriás mobilokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik