Mobil

Itthon is kapható lesz a Nokia olcsó okostelefonja

A HMD Global, a Nokia márkát birtokló cég kedden jelentette be, hogy a Nokia 5.1 Plus új piacokon, így Magyarországon is elérhetővé válik. A készülék nyolcmagos MediaTek Helio P60 processzorral érkezik, amit úgy finomhangoltak, hogy játékhoz, videonézéshez és multitaskinghoz egyaránt elengedő erőforrás álljon rendelkezésre. A továbbfejlesztett képalkotási eljárásnak hála kiváló képek lőhetők a mélységérzékelő és a választható elmosás mértékének változtatásával, ráadásul a dupla 13/5MP-es hátlapi szenzor elektronikus videostabilizációval biztosítja a jó minőségű végeredményt.

Fotó: Nokia

A készüléket széltől szélig terjedő 5,8 hüvelykes HD+ kijelzővel, és elöl-hátul 2,5D üvegborítással és lekerekített élekkel szerelték fel. A nagyjából 8 mm vastag okostelefon ergonomikus dizájnt és mindenhol ívelt kialakítást, illetve polikarbonát keretet és teljes fémvázat kapott,

hogy még az extrém szituációkban is megállja a helyét.

A készülék csatlakozik a Nokia okostelefonok Android One családjához, azaz három év biztonsági frissítés és két év garantált OS frissítés jár a Nokia 5.1 Plushoz. A telefon Android Oreo operációs rendszerrel kerül a boltokba, de a készüléket már felkészítették az Android Pie érkezésére.

A Nokia 5.1 plus fényes fekete, fényes fehér és fényes éjkék színekben lesz kapható. A megjelenés hazánkban november elején várható, a bruttó fogyasztói ára pedig 80 ezer forint körül alakulhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik