Mobil

Ilyen pofátlan lopást ritkán látni

Lehullott a lepel a kínai Lenovo tulajdonában lévő Motorola legújabb készülékéről, a P30-ról, ami olyan pofátlan módon nyúlja az Apple-féle iPhone X-et, ahogy arra már régen nem volt példa. Az almás cég által divatba hozott, a képernyő tetején megjelenő sziget (avagy notch) ugyan rengeteg okostelefonon visszaköszön, de a Motorola készüléke nemcsak ezt másolja: az egész dizájn szinte egy-az-egyben az Apple csúcstelefonját idézi, azzal a különbséggel, hogy ennek a készüléknek a hátlapján helyet kapott egy logo, illetve az előlapon, a képernyő alján is megtalálható a szöveges márkajelzés.

Balra a Motorola P30, jobbra az iPhone X – Foto: AndroidPure

A mobiltelefonok terén egykori nagyágyú, majd a gyorsan fejlődő piaccal lépést tartani képtelen Motorolát először a Google vásárolta meg 2012-ben, majd ők adták tovább a nevet a Lenovónak, és a neten terjedő információk szerint a szebb napokat látott márka legújabb modellje csak Kínában kerül majd forgalomba, de a népszerű konkurencia formavilágának szégyentelen lemásolása így egészen példátlan.

A Lenovo/Motorola csapatának ráadásul annyira nem volt ihlete, hogy nemcsak a dizájn tekintetében kölcsönöztek más gyártótól, de a színek terén is. Elég csak megnézni a lenti termékfotót, ami első blikkre olyan, mintha a Huawei egyik idei modellje lenne, de nem erről van szó, ez is csak egy P30, a másik kínai gyártótól kölcsönvett színvilággal. Bravúros megoldás.

Ugye milyen ismerős? – Fotó: MobileSyrup

A készülék egyébként 6,2 colos, 1080 x 2246 felbontású képernyővel, Qualcomm Snapdragon 636 chipsettel, 6 GB RAM-mal és maximum 128 GB háttértárral és hátlapi duálkamerával kerül forgalomba, Andorid 8.0 operációs rendszerrel, méghozzá 350 dolláros feltételezett áron, ami nagyjából 95 000 forintot jelent – úgy látszik, hogy a Lenovo egyedül a konkurencia árcéduláit nem merte lemásolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik