Mobil

Arcraülős szexszel égette be a Google a felhasználókat

A Google egy eléggé kellemetlen hibát fog javítani az Androidban, ami a Gboard szolgáltatás automata kiegészítő rendszerében ütötte fel a fejét. Ez az a billentyűzet, amit a Google számos mobilappja használ szövegbevitelre, például az SMS-hez.

Az autocomplete  az angol „to sit on” szóösszetétel után a „the” és az „our” kifejezések mellett a „my face and” szókapcsolatot is feldobta kiegészítésként, ami így együtt már annyit tesz, hogy „to sit on my face”, azaz „ülj az arcomba”.

Ez különösen akkor okozhat kellemetlenségeket, ha a felhasználó óvatlanul bedől az automata kiegészítőnek, és rányom az opcióra.

Forrás: Twitter

A Twitteren többen is közzétették, hogy ugyanezt tapasztalják, pedig sosem ütötték be a mobiljukba a szexuális töltetű mondatot. Cory Doctorow író, újságíró Twitteren osztotta meg, hogy véletlenül majdnem a gyereke bébiszitterének küldte el a kellemetlen mondatot SMS-ben.

A Google szóvivőjének elmondása szerint a Gboard algoritmusát úgy tervezték, hogy az ilyen kifejezések ne kerüljenek felszínre, de mivel az emberi nyelv rendkívül összetett, ezért néha hiba csúszhat a gépezetbe. A Gboard ajánlásai közt így is több mint 1400 szó számít tiltottnak, javarészt szexuális töltetűek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik