Mobil

Ez a telefon karcolás nélkül úszta meg a 300 méteres zuhanást

Valószínűleg jó páran már átestünk azon az élményen, mikor a kezünkből kihulló telefon mindössze másfél méter zuhanás után darabokra tört, de legalábbis pókhálósra hasadt a kijelzője. A legtöbb készülékkel ez történik, ugyanakkor vannak mázlisták, akiknél

még 300 méterről aláhullva után sem lesz baja a mobilnak.

Közéjük tartozik Sarvinder Naberhaus is, aki egy barátnőjével közösen indult sétarepülésre, méghozzá egy duplafedeles géppel, amivel aztán a szülővárosuk, az iowai Ames felett tettek néhány kört. Az út során Naberhaus elő is kapta az iPhone 7 készülékét, hogy lőjön néhány képet a nagyjából 300 méteres magasságból, de a menetszél kikapta a kezéből a telefont, ami természetesen azonnal zuhanni kezdett.

A landolás után a nő az esélytelenek nyugalmával próbálta bemérni a telefon helyzetét a Find My iPhone alkalmazással, majd mikor a készülék nem mutatott életjelet, elindult, hogy új mobilt vegyen. A vásárlás előtt ugyanakkor tett még egy próbát a telefonkereső applikációval, és ezúttal a szoftver észlelte az iPhone-t, így a két nő kocsiba pattant és a feltételezett hely felé vették az irányt – az okostelefont végül egy ház előtt, a magas fűben találták meg, méghozzá sértetlenül, működőképes állapotban.

És nem ez volt az egyetlen szerencsés zuhanás az elmúlt napokban, hiszen Cansel Yildirim a világ legnagyobb körhintájáról, az Orlandóban található StarFlyerről ejtette le a telefonját, és a tok nélküli iPhone 7 Plus szintén túlélte a becsapódást, bár ebben az esetben „mindössze” 137 méter volt az út lefelé. Az eset érdekessége, hogy a telefon kamerája ebben az esetben végig be volt kapcsolva: a készülék egyrészt rögzítette a zuhanást, és egészen addig folytatta a felvételt, amíg Cansel a körhintáról leszállva a Find My iPhone segítségével meg nem találta a telefonját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik