Mobil

Másodpercek alatt nyúltak le hétmillió forintnyi értéket

Négy kapucnis tolvaj után nyomoznak Kaliforniában, akiknek mindössze pár másodperc kellett ahhoz, hogy 26 eszközt lopjanak el egy helyi Apple Store-ból. Az eltulajdonított tárgyak összértéke eléri a 27 ezer dollárt, azaz a közel hét és félmillió forintot.

A rendőrség információi szerint az eset fegyveres rablás volt, de az eszközöket nem használták a lopás során. A rablók ráadásul a kiállítóasztalokon lekötött kütyüket nyúlták le.

Átfurakodtak az emberek közt, és csak felkapták a cuccokat”

– mondta el az egyik rendőr.

Úgy tűnik, hogy az incidens összefüggésbe hozható egy másik rablással, ami múlt hónapban történt San Luisban.

Júniusban arról írtunk, hogy több mint 100 ezer dollár értékben fújtak meg betörők Apple termékeket egy Best Buy boltból a Georgia államban található Dunwoody-ban nem mindennapi módon. A bűnözők a bolt tetején található lyukon ereszkedtek le, majd azon keresztül lógtak meg a zsákmánnyal, akár a Mission Impossible-ben.

Az iPhone X novemberi megjelenésekor San Franciscóban pedig rögtön mínusz 300 darab iPhone-nal kellett indítania a napot egy Apple Store-nak az enyveskezű tolvajok miatt, mert a UPS egyik teherautóját még azelőtt kirámolták, hogy az megérkezett volna az üzletbe.

Elstartolt az iPhone X, egy teherautónyit már el is loptak belőle
San Franciscóban rögtön mínusz 300 darab iPhone-nal indítja a napot egy Apple Store.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik