Mobil

Meglepő dolgok derültek ki az idei iPhone-ról

Már régóta pletykálják, hogy 2018 lesz az év, amikor az Apple drámai változásokat hoz az iPhone-vonalban kijelzőméretet és árat tekintve. A legfrissebb információk szerint viszont egy dologban kevesebbet kívánnak nyújtani a cupertinóiak: teljesítményben – ha csak a processzort nézzük.

A francia iGeneration szúrta ki elsőként a Geekbenchre feltöltött mérési eredményeket, melyek szerint processzor terén nem hoz túl nagy előrelépést az „iPhone 11,2” kódnéven felvitt eszköz (ami vélhetően iPhone X Plus lehet az alapján, hogy az iPhone 8 Plus iPhone 10,2-ként volt említve). A készülékbe egyébként a cég házon belül fejlesztett, hatmagos A12 chipje kerül.

A Forbes az adatokat alaposan elemezve jutott arra a következtetésre, hogy a modell egy processzormag teljesítményét vizsgálva mindössze 10 százalékkal, többmagos számítások esetén pedig 5 százalékkal teljesít jobban a tavalyi modelleknél. Ha ez valóban így van, akkor ez az eddigi legkisebb chipset-frissítés generációk közt, nem csak az iPhone, de az Android történetében is.

Ennek valószínűleg nem örülnek az iPhone-osok, ám azért mégis van ok az optimizmusra. A számok alapján ugyanis 3 gigabájtról 4 gigabájtra ugrik a rendszermemória, és persze az iOS 12 is jelentős teljesítménybeli változásokat hoz, egy korábbi cikkünkben írtuk is, hogy a tesztek szerint mekkorát.

Az iPhone X Plus vásárlók ráadásul az eddigi legnagyobb kijelzővel felszerelt iPhone tulajdonosai lesznek, 6,5 hüvelykes panelre lehet számítani.

Kiderült, mennyivel is gyorsabb az új iOS
Egy régi iPhone-modellen tesztelték, szemmel látható a javulás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik