Tech

Elstartolt az iPhone X, egy teherautónyit már el is loptak belőle

Péntektől kapható az Apple jubileumi csúcsmodellje, de nem indul zökkenőmentesen a start: San Franciscóban rögtön mínusz 300 darab iPhone-nal indítja a napot egy Apple Store az enyveskezű tolvajok miatt.

Az október 27 óta előrendelhető iPhone X november 3-án kerül a boltokba, és a szokásos módon az Apple-rajongók már órákkal nyitás előtt az Apple Store-ok előtt szobroznak annak reményében, hogy ők is megkaparinthatnak egyet a csúcsmodellből (amiből amúgy nem sikerül eleget szállítania a cégnek, ezért a pánik).

San Franciscóban már a start előtti napon támadásba lendültek a legelszántabbak, 300 darab iPhone X tűnt el a UPS egyik teherautójából, ami épp egy Apple Store-ba tartott. A helyi lapok értesülései szerint a kocsit akkor törték fel, amikor a sofőr a San Franciscó-i Stonestown Galleria-ba adott le egy csomagot.

Mivel az iPhone X ára 999-1150 dollár közt mozog, a lopott szállítmány értéke legalább 300 ezer dollárra (80 millió forint) tehető. A rendőrség három csuklyás alakot keres, akik egy fehér Dodge segítségével hajtották végre a rablást.

Az iPhone X értékesítése pénteken indul meg világszerte 50 piacon, köztük az amerikai Egyesült Államokban, Kínában és az Egyesült Királyságban. A hazai szolgáltatók, így a Telenor, a Telekom és a Vodafone kínálatában is mától vásárolható, az előrendelések kiszállítása is ma kezdődik meg. Ahogy korábban írtuk, az iPhone X legolcsóbb változata itthon 379 990 forinttól lesz kapható, ezzel pedig a világon nálunk a legdrágább a készülék.

Az első tesztek egyébként rendkívül pozitívak, és bár a Business Insider szerint az olyan új funkciók, mint a FaceID még némi finomításra szorulnak, az Apple-fanok nem fognak csalódni.

Mutatjuk, mit tudnak az új iPhone-ok és mennyiért
Táblázatba szedtük, mik az új mobilok főbb jellemzői, magyar árukkal együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik