Mobil

Újra kapható lesz az iPhone 3GS, de csak egy országban

Az iPhone 3GS eredetileg 2009-ben került forgalomba, az Apple 2012-ben állította le a gyártását, és a készülék ma már kifejezetten öreg okostelefonnak számít, amire nem is érhető el az iOS legújabb verziója, és napjainkban már tényleg csak nagyon kevesen használják.

Dél-Koreában azonban újra piacra kerül, legalábbis a helyi ETNews beszámolója szerint, ugyanis az egyik telekommunikációs cég, az SK Telink az egyik raktárában talált egy hatalmas, de teljesen elfeledett készletet. A cég persze bolond lenne nem áruba bocsátani a „kincset”, viszont az értékesítésre csak azután kerülhet sor, hogy a vállalat letesztelte az akkumulátorokat és újracsomagolta a mobilokat.

Ki az a hülye, aki 2018-ban iPhone 3GS-t vesz?”

– merülhet fel sokakban a kérdés, azonban érdemes tudni, hogy a szolgáltató mindössze 40 dollárért fogja árulni a függetlenített okostelefonokat, ami nagyjából 11 000 forintot jelent. Ez egyáltalán nem rossz ár a legendás készülékért, még úgy sem, hogy meg kell birkózni a méretes SIM-kártya kérdésével, illetve azzal, hogy ez a telefon még régi Apple-kábelt használ.

Belépő szintű okostelefonnak viszont még így is tökéletes lehet, és semmi kétségünk sincs afelől, hogy az SK Telink szinte pillanatok alatt túl fog adni a veszettül olcsón kínált készülékeken. Ennyi pénzért még mi is kipróbálnánk, hogy milyen érzés egy közel tízéves technológiát használni – pusztán a poén kedvéért.

Illusztráció forrás: Justin Sullivan / Getty Images / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik